Bij salon Johanna zijn we vijfvoudig gediplomeerd-gespecialiseerd. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, is de kans groot dat u de behandeling van acne, en camouflage in zijn geheel of gedeeltelijk vergoed krijgt via de aanvullende verzekering.

manuele lymfedrainage, bindweefselmassage, acne, shiatsu, camouflage

Acne therapie

Klik hier om te zien af acne therapie door uw zorgverzekeraar wordt vergoed.

Acne is een ontsierende aandoening die in vele gevallen redelijk tot goed te behandelen zijn.

Hoe ziet het eruit:
-Mee-eters zijn zwarte puntjes of kleine witte puntjes
-Papels zijn rode vaak pijnlijke bulten
-Pustels zijn rode pijnlijke bulten met een gele puskop

Hoe wordt acne behandeld:
Acne kan behandeld worden met een zorgvuldige huidverzorging thuis in combinatie met behandelingen in de salon en eventueel een crème of zalf van de huisarts.

Niet doen bij Acne:
-Puistjes zelf uitknijpen. Hierdoor loop je kans littekens te krijgen.
-Te veel melk en zuivelproducten gebruiken
-Krabben aan eventueel ontstane korstjes


Camouflagetherapie

Klik hier om te zien of camouflage door uw zorgverzekeraar wordt vergoed.

Camouflagetherapie kan worden toegepast om allerlei soorten huidverkleuringen minder zichtbaar te maken of te verbergen. Denk hierbij bv aan een wijnvlek, vitiligo, tattoo, rosacea, couperose en acne.

Door allerlei oorzaken kunnen er kleurverschillen in de huid voorkomen. Er kan een te kort aan pigment zijn waardoor er witte vlekken ontstaan, er kan te veel pigment in de huid komen waardoor er donkere vlekken ontstaan. Soms zijn vaatjes erg zichtbaar in de huid. (acne)littekens en huidtransplantaten kunnen ook storend aanwezig zijn.

Bijna alle kleurverschillen zijn goed of heel goed te camoufleren met camouflagetherapie.

We gebruiken in onze salon de camouflageproducten van Dermacolor en Coverderm. De camouflage is waterproof en geeft niet af op uw kleding. U kunt er mee zwemmen en sporten. Verder is het is geschikt voor alle huidtypes.

Het is de bedoeling dat de specialiste u leert hoe u thuis de camouflage het beste kunt aanbrengen, daarom bestaat een behandeltraject vaak uit drie salonbezoeken.
1e – Kleurbepaling en zetten van de camouflage incl. uitleg aan de cliënt
2e – U leert nu zelf de camouflage te zetten3e – We kijken of u het voldoende onder de knie hebt, en u heeft nog mogelijkheid om vragen te stellen.


Manuele lymfedrainage

Beter en sneller resultaat
Manuele lymfedrainage wordt gebruikt als voor- en nabehandeling van cosmetische ingrepen. Deze ingrepen hebben een zichtbaar beter en sneller resultaat als deze gecombineerd worden met meerdere lymfedrainagebehandelingen. Daarom verwijzen plastische en cosmetische chirurgen hun cliënten door naar de geregistreerde schoonheidsspecialist. Manuele lymfedrainage is ook uitermate geschikt bij acne, stress en ter ondersteuning van een afslankmethode.

Oplossing voor oedeem 
Na een cosmetische ingreep zoals een ooglidcorrectie of liposuctie, is de huid en het daaronder liggend weefsel beschadigd. Als reactie hierop vormt het lichaam oedeem. Dit is vocht dat zich ophoopt omdat het niet goed kan worden afgevoerd door de verstopte lymfevaten. Ook worden er minder afvalstoffen afgevoerd. Het ontsiert niet alleen maar voelt ook vervelend aan. Dankzij manuele lymfedrainage verdwijnt oedeem.

Wat is manuele lymfedrainage
Het is een massagevorm die gericht is op vochtafvoer. Dr Vodder is de grondlegger van deze massagemethode. Manuele Lymfedrainage geeft een verbetering van de celstofwisseling. Met de lymfedrainage wordt door middel van speciale technieken het gehele lymfestelsel aangezet om een verbetering van de lymfe afvoer te bewerkstelligen. Bij een verbetering van de afvoer zullen gifstoffen sneller afgevoerd worden waardoor er een verbetering van de celstofwisseling en daardoor van de celwerking plaats kan vinden.

De techniek kenmerkt zich door een zeer rustig tempo, lage intensiteit en weinig druk. Het geeft dan ook naast een verbetering van de gezondheid een diepe vorm van ontspanning. Het is een zeer dankbare massagevorm met verbluffende resultaten bij bv acne en direct na een chirurgisch cosmetische ingreep.

Lymfetaping/medical taping
– Lymfetaping helpt om de zwelling na bv kneuzing/operatie veel sneller af te laten nemen…..en daarmee dus ook de pijn
– Je littekens veel mooier genezen met medical taping
– Tarief vanaf €25 euro


Bindweefsel massage

Cosmetische bindweefselmassage
Een cosmetische bindweefselmassage verbetert de huidstructuur. Het is een massage die de celvernieuwing activeert. Hierdoor krijgt de huid een jonger aanzien. Het beste resultaat wordt verkregen in kuurverband.

Hoe werkt bindweefselmassage?
Door de bindweefselcellen te prikkelen gaat het lichaam deze cellen sneller aanmaken. Door de huid als het ware topsport te laten uitvoeren worden de collagene en elastine vezels aangemaakt die de structuur van de huid verstevigen. Hierdoor verbetert ook de opname van werkstoffen uit de crèmes die u gebruikt. De huid gaat er stralend en jonger uitzien.

Deze behandeling is uitermate geschikt bij
– anti-aging
– littekenbehandeling
– bestrijding van cellulite (panniculose)
– in conditie houden van de huid na een cosmetische ingreep zoals een facelift

Een bindweefselmassage gaat veel dieper dan een gewone traditionele massage, en stimuleert de onderhuidse doorbloeding en versteviging van het bindweefsel wat weer een gezond ogende huid tot gevolg heeft. Een cosmetische bindweefselmassage verbetert de huidstructuur doordat het de celvernieuwing activeert.

Door de bindweefselcellen (fibroblasten) te prikkelen gaat het lichaam collageen en elastine sneller aanmaken. Hierdoor verbetert ook de opname van werkstoffen uit de crèmes die u gebruikt.

Een bindweefselmassage kan worden toegepast op het gelaat en het lichaam.


Shiatsu massage

De kracht van Shiatsu
Shiatsu is een Japans massagesysteem. Het woord Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. Deze massage wordt in Nederland dan ook vaak drukpuntmassage genoemd De kracht van Shiatsu is dat er naast een genezende werking ook een preventieve werking van uitgaat. De massage is daarbij een heerlijke manier van ontspannen en een veilige en doeltreffende methode van huidverzorging.

Spiegel van de lichaamsfuncties

Shiatsu ziet het gezicht als de spiegel van alle lichaamsfuncties. Als de functies van onze inwendige organen worden verstoord, kan dit leiden tot huidproblemen. Zo kan een schoonheidsspecialist die Shiatsu massage toepast een relatie leggen tussen steeds op dezelfde plek terugkerende puistjes (de huidconditie) en een orgaan (de bron van de energieverstoring).Klik hier voor meer informatie.
Shiatsu gaat uit van de aanwezige levensenergie en het zelfgenezend vermogen van de mens. Bij goede gezondheid stroomt energie vrij door een netwerk van banen (meridianen) die over het gehele lichaam lopen.

De levensenergie kan worden verstoord door bijvoorbeeld:
– verkeerde leefgewoonten
– slechte voeding
– gebrek aan lichaamsbeweging of juist eenzijdig gebruik van het lichaam
– emotionele of lichamelijke inspanningen

Energie laten stromen
Wat Shiatsu nastreeft is de energie in het lichaam harmonieus te laten stromen. Dan voelen wij ons goed en zien wij er ook goed uit. Ons uiterlijk is niet voor niets de spiegel van ons innerlijk. Is er een teveel aan energie? Dan is de huid rood, warm en gespannen.
Is er een tekort aan energie? Dan is de huid vaak slap, vochtarm, vertoont een neiging tot rimpels en is vaal en koud. Is de energiestroom geblokkeerd? Dan is de huid slecht doorbloed en zijn er onderhuidse verhardingen en bobbels te voelen.

Innerlijk en uiterlijk 
Bij Shiatsu komt de ultieme samenwerking tussen cosmetica en massage tot zijn recht. De combinatie van Shiatsu en cosmetica heeft een duidelijke meerwaarde voor diverse huidproblemen. Shiatsu in combinatie met cosmetica heeft een dubbel effect: het werkt zowel op de innerlijke als op de uiterlijke verzorging van de huid.

medex-logo-wit
goldflowe
plantobell-2
anbos
emani
cjo-2