Pigmentstoornissen kunnen we onderscheiden in verschillende types.

 • Ouderdomsvlekken: deze zijn zichtbaar bij personen vanaf 40 jaar, en zijn veroorzaakt in het verleden, door te lange en/of verkeerde blootstelling aan de zon.
 • Zwangerschapsmasker: dit noemen we ook wel melasme. De bruine verkleuring van de huid op het gelaat wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen i.c.m. zonblootstelling. De pigmentcellen zijn door de hormonale schommeling in de war en gaan plaatselijk meer kleur afgeven.
 • Pigmentvlekken: Deze onschuldige, maar ontsierende bruine vlekken en vlekjes ontstaan wanneer de pigment cellen verstoort zijn, en meer pigment gaan afgeven.


  Wat is pigment:

  Pigment is een kleurstof (melanine) die in de cellen zitten van onze huid.  Het geeft kleur aan je haren, de iris van je oog en aan je huid. Het pigment beschermt je huid tegen de Uv-straling die in zonlicht zit. Als je in de zon zit maakt de huid meer pigment aan, zodat je beter beschermd bent. Een prettige bijkomstigheid is het kleurtje dat je er van krijgt.Teveel in de zon is echter niet gezond: een te grote blootstelling aan Uv-straling verhoogt de kans op huidkanker,  en je huid veroudert er veel sneller door. De cellen die pigment aanmaken kunnen ontregeld raken waardoor je ophopingen van pigment krijgt met als gevolg donkere vlekken op je huid.

Hoe te behandelen? eerlijk is eerlijk, pigmentstoornissen zijn het moeilijkste te behandelen van alle huidproblemen. Hoe dieper het pigment in de huid zit, hoe moeilijker het blijvend te behandelen is. De huid heeft namelijk een soort van geheugen, en zal opnieuw vlekken veroorzaken wanneer er niet blijvend de geadviseerde producten gebruikt worden en de adviezen niet opgevolgd worden.

Conclusie: een eenmalige behandeling heeft geen tot weinig zin. Zorg ervoor dat je de huid 365 dagen per jaar goed beschermt tegen Uv-straling (met name het gezicht) om pigmentvlekken zo veel mogelijk te voorkomen


Voor de behandeling wordt er een computergestuurde huidanalyse uitgevoerd. Hierbij wordt de huidconditie bekeken tot in de diepere huidlagen, en kan het productgebruik, en behandeling hierop worden aangepast.

 

PIGMENTBEHANDELING 

  • Reiniging
  • Dieptereiniging
  • Desinfectie van de huid
  • Anti-pigment peeling (melkzuur 20%, amandelzuur 20%, glycolzuur 20%. PH 1.5-2.5)
  • Peeling neutraliseren
  • Anti-pigment werkstofampul Melano insluizen d.m.v. no needle mesotherapie
  • Led masker met groene lichtfrequentie
  • Bio cellulose vliesmasker
  • Dagverzorging met SPF

   Tarief per behandeling 60 min. € 79,95

   Om de beste resultaten te krijgen wordt een kuur van 6 behandelingen aangeraden, met een tussenpose van 10-14 dagen. Om de behaalde resultaten te behouden is het belangrijk de geadviseerde producten te blijven gebruiken.


– De anti-pigment peeling wordt gekenmerkt door zijn depigmenterende, antioxiderende en regeneratieve werking. Deze formule is zorgvuldig ontwikkeld om veranderingen in de huid zoals hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken te corrigeren.

– Werkstofampul Melano corrigeert zonneschade en geeft de huid een jeugdigere uitstraling, dankzij vijf actieve principes. De actieve stoffen bestaan uit glutathion, vitamine C, citroenzuur, glycolzuur en kojiczuur.

BCN Melano pigmentbehandeling

 

 

Reserveren Prijslijst