Naarmate we ouder worden kunnen er plekken, bobbels, vlekken e.d. uit het niets op onze huid verschijnen. Veel van deze huidoneffenheden zijn volstrekt onschuldig, maar worden wel als cosmetisch storend ervaren: Ze kunnen worden verwijderd d.m.v. diathermie of met een curette (schraapmesje)

Onderstaande huidoneffenheden worden behandeld d.m.v. de curette
– Fibromen (steelwratjes)
– Hyperkeratose / verrucae seborrhoica (ouderdomswratten)
– Vetbultjes
NB: Na de behandeling met de curette ontstaat er een schaafwondje, en wordt er een steriele pleister geplakt, deze mag u thuis na 1 uur verwijderen en de huid verder droog laten
Onderstaande huidoneffenheden worden behandeld d.m.v. diathermie/thermo-coagulatie
– Spinnetjes / Spidernaevus / sterangioom
– Bloedblaartjes (aniomen)
– Pigmentvlekken

Wat is thermo-coagulatie/diathermie
Door middel van thermo-coagulatie (wegbranden) kunnen we cosmetisch verantwoord de huidoneffenheden nauwkeurig verwijderen, zonder de omringende huid onnodig te beschadigen.

De hoogfrequente wisselstroom van de diathermie methode veroorzaakt warmte, die zich aan de punt van een on-geïsoleerd klein gouden naaldje samenbalt. Door deze hete naaldpunt op de huidoneffenheid te houden kunnen bepaalde onderdelen in of op de huid verschrompelen en verdwijnen.

Meestal kan volstaan worden met een enkele behandeling, echter is het soms nodig om meerdere behandelingen te ondergaan met ongeveer tien dagen tussen de behandelingen.

KLIK HIER VOOR ONS FOTOALBUM MET RESULTATEN

 

Bloedblaasjes zien we voornamelijk op de romp en komen veelvuldig voor. Vaak bij vrouwen in de loop van de jaren of tijdens zwangerschap. Het zijn volkomen onschuldige maar onesthetisch kleine ronde vlekjes die soms iets verheven zijn.

Spidernaevus hebben verschillende tele’s maar met in het midden een centrum waaruit ze ontstaan. Ze ontstaan ook vaak tijdens zwangerschap en op couperose huiden.

Fibromen worden ook wel steelwratjes genoemd. Het zijn kleine bindweefselgezwelletjes. Ze komen heel vaak voor in de nek, onder de oksels, de borsten en in de liezen. Het is een onschuldige aandoening die eenvoudig kan worden behandeld. Sommige mensen zijn er erg gevoelig voor en moeten regelmatig een behandeling ondergaan om alle nieuwe fibromen weer te laten verwijderen.

Ouderdomswratten ook wel verrucae senilis of verrucae seborrhoica genoemd. Dit zijn meestal ruw aanvoelende, vrij vlakke afwijkingen met een wratachtig, vettig oppervlak. Vaak zijn ze wat donkerder (geelbruin) gekleurd, soms bruinzwart waardoor ze soms moeilijk te onderscheiden zijn van bijvoorbeeld een maligne (kwaadaardig) melanoom. Meestal is de omvang kleiner dan één centimeter. Je ziet ze voornamelijk bij oudere mensen (senilis=van ouderdom) op romp en gelaat.

De behandeling kan, afhankelijk van de persoon, enigszins onaangenaam zijn maar wordt niet echt als pijnlijk ervaren. Indien het noodzakelijk is dan kan een half uur voor de behandeling een verdovende crème worden aangebracht die u zelf bij de apotheek dient te kopen.

 

Tarieven
€ 50,00 losse behandeling met diathermie en/of curette zonder gezichtsbehandeling
€ 15,00 Als supplement bij een gezichtsbehandeling (meerdere plekjes) d.m.v. diathermie/thermocoagulatie of curette
€ 10,00 Als supplement bij een gezichtsbehandeling (enkel plekje) d.m.v. diathermie/thermocoagulatie of curette

De curette wordt gebruikt voor het verwijderen van fibromen, ouderdomswratjes en vetbultjes/bindweefselbultjes
De diathermie wordt gebruikt voor het verwijderen van pigmentvlekjes, bloedblaasjes en spinnetjes


Disclaimer

Resultaten van behandelingen zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en uw verwachtingspatroon.

Prijslijst