Couperose is een veel voorkomend probleem dat zich meestal laat zien op de wangen en de neus. Voornamelijk mensen met een dunne huid en blonde mensen hebben er last van. Op het voorhoofd en de kin komt het niet zo vaak voor. Het ziet er vaak uit als diffuse roodheid maar als je dichtbij kijkt zie je dat deze roodheid wordt veroorzaakt door kleine bloedvaten aan de oppervlakte van de huid. Deze bloedvaten zijn verwijd, en vormen een soort netwerk. Dit worden ook wel teleangiëctastieën genoemd. Deze bloedvaatjes voeden de huid en zijn normaal niet te zien. Bij couperose zijn ze voortdurend verwijd en kunnen ze niet meer vernauwen. Daarom worden ze zichtbaar.

Rondom de bloedvaatjes zien we vaak, maar niet altijd, diffuse rode plekken. Het komt zowel bij vrouwen als bij mannen voor. De meeste couperose blijft gewoon couperose. Soms kan de couperose overgaan in rosacea. Couperose is een goedaardige aandoening die in de loop van de jaren zich meestal uitbreidt. Daarom is het aan te raden het probleem zo vroeg mogelijk te behandelen en stimulerende factoren te vermijden.

Couperose en huidgevoeligheid:
Couperose kenmerkt zich als een huid die meestal gevoelig, en vochtarm is, en met een zwak vasculair(vaat) stelstel. Mede oorzaak van het uitbreiden van de couperose is het verslappen van het bindweefsel wat met de loop der jaren toeneemt. Veel Uv blootstelling in jonger jaren verergert het ontstaan van couperose op latere leeftijd.

Op een afstand ziet couperose er uit als “de gezonde blos” echter dichtbij of onder de loeplamp ziet men daadwerkelijk kleine adertjes door de huid schemeren. Dit geeft ook aan dat we in dit geval met een dunne huid te maken hebben, die gevoeliger zal reageren op prikkels dan een dikkere huid. Ook een dikke huid kan te maken hebben met couperose, echter is dit dan niet of minder zichtbaar. De stevigheid van het bindweefsel heeft hier ook invloed op.

Hoe te behandelen? In de salon kunnen we couperose op meerdere manieren behandelen, en minder zichtbaar maken, we kunnen het echter niet genezen.

We gebruiken hiervoor onder ander microneedling, lichtflitstherapie, coagulatie d.m.v. diathermie


Tarieven behandelopties:
€ 79.95 (60 min.) – incl. reiniging, enzympeeling, Lichtflitstherapie, masker, serum en SPF dagverzorging
€ 79,95 (60 min. –  incl. reiniging, enzympeeling, coagulatietherapie/diathermie, masker, serum en SPF dagverzorging.
NB: Coagulatie van couperose d.m.v. diathermie kan uitsluitend in het voorjaar en najaar plaatsvinden (minimaal 15 graden)


De mooiste resultaten van behandelingen krijg je wanneer je thuis systematisch onze geadviseerde verzorgingsproducten gebruikt.