BEAUTYBLOGHoe snel gaan huidverzorgingsproducten werken?

👩 👨 De meesten mensen willen onmiddellijke resultaten, maar (helaas) dat is meestal niet de manier waarop het werkt als het gaat om huidverzorging.

Onze huidcellen hebben ongeveer 28 dagen nodig hebben om te vernieuwen, wat betekent dat de meeste producten minstens een maand nodig hebben om zichtbare voordelen te bieden.

Er zijn enkele algemene richtlijnen die je in gedachten kunt houden als het over de werkzaamheid van een product gaat. Als voorbeeld een overzicht van huidverzorgingsproducten en hoe lang het duurt om resultaten te zien.

REINIGINSPRODUCTEN: onmiddellijk
Je gezicht wassen is misschien wel de eenvoudigste stap in je huidverzorgingsroutine – en het is er één die je meteen een effect geeft. Een goede gezichtsreiniger verwijdert al het vuil en de make-up die zich op het gezicht hebben opgehoopt. Na het spoelen ziet je huid er meteen schoon en fris uit.

SERUMS: 2-4 weken
Een serum is de 2e stap in de huidverzorgingsroutine. Een serum wordt heel makkelijk opgenomen in de huid. Hoewel een serum krachtig is, hebben ze vaak een paar weken tot een maand nodig om echt waarneembare effecten te zien. Afhankelijk van het type serum dat gebruikt wordt zal de huid er na 2-4 weken gelijkmatiger, strakker en gladder uitzien.

DAG,- en NACHTCREME – of 24-UURS CREME: onmiddellijk, daarna volledige resultaten na 2-8 weken
Dag en nachtcrèmes zijn de hoekstenen van elke huidverzorgingsroutine en een goede crème hydrateert onmiddellijk uw huid voor een gezond, stralend uiterlijk. Het is goed om te weten dat de crème de beste resultaten oplevert wanneer deze twee keer per dag, elke dag wordt toepast. Consistentie is de sleutel!

OOGCREME: 6-8 weken
Oogcrème kan je onderhuidse omgeving zeker verzachten en ophelderen bij 2x daags gebruik. Je kunt resultaten verwachten na 6-8 weken.

De producten die de schoonheidsspecialiste gebruikt zijn hoger gedoseerd qua werkstoffen dan de producten voor thuisgebruik. Het is dus zeker aan te raden regelmatig een bezoek te brengen aan de specialiste, en thuis de door haar geadviseerde producten te gebruiken voor de beste resultaten en zorg voor jou huid.

Je huid roept om aandacht, luister je wel?

 

BEAUTYBLOG: Vochtwallen

Voel je je vaak duf, moe of sloom in de ochtend, en heb je elke ochtend last van vochtwallen? Dan heb je vast en zeker geen goede nachtrust gehad. Een goede nachtrust is een belangrijke basis voor het opbouwen van meer energie, en het verminderen/voorkomen van vochtwallen.

Hoe je uitgerust wakker wordt zonder vochtwallen?

  • Houd rekening me je slaapomgeving (donker, stil, rond de 16 graden)
  • Ga iedere dag rond dezelfde tijd naar bed (goed voor je ritme)
  • Laat je schermen los! (een uur voor het slapen geen smartphone of tv meer)
  • Leg koele kompressen op de ogen, de kou verminderd het vocht
  • Een kleine massage kan ook helpen. Druk voorzichtig drie seconden lang met je ringvingers aan de binnenkant onder je ogen. Verplaats dan je vingers om de drie seconden een centimeter naar de buitenkant van je ogen tot je het kuiltje bij je oogkas voelt, dan worden de afvalstoffen weer in het bloed opgenomen. Hierdoor zullen je wallen gaan slinken.

Gebruik dagelijks de anti-age oog gel van Goldflower om de tere huid rondom de ogen te voeden en beschermen. De ooggel voorkomt vochtwallen en houdt de tere huid rondom de ogen in goede conditie


BEAUTYBLOG: Beautytip voor het lichaam

Heb je een drukke tijd achter de rug, of kun je wel wat ontspanning gebruiken? Neem even tijd voor jezelf en geniet van een heerlijke massage. Door een massage wordt de aanmaak van o.a. endorfine gestimuleerd, dit vermindert stress en verhoogt je geluksgevoel.

Je hebt maar één lijf, zorg er goed voor!


BEAUTYBLOG: Innerlijke balans

Gun jezelf eens wat tijd om even helemaal stil te zijn. Wandelen in stilte geeft rust en ruimte in je hoofd. Richt je aandacht op jezelf; je lijf, je ademhaling, je bewegingen of op je omgeving; de geluiden, de geur. Gebruik al je zintuigen. Laat de natuur op je inwerken. Een heerlijke voeding voor lichaam en geest!

Neem bij thuiskomst een heerlijke warme douche of een warm bad en geniet van de geuren van een natuurlijk bad of doucheproduct.


BEAUTYBLOG: Ingroeiende haren

Een ingegroeide haar ontstaat doordat een haar opgesloten raakt na het scheren of epileren. Wanneer je een haar verwijdert, staat de huid onder lichte spanning. Bij het scheren of epileren worden haren iets van elkaar getrokken en ontstaat er een scherp puntje aan het einde van de haar. Dit puntje kan in de wand van het haarzakje prikken, waardoor het de uitgang van het haarzakje blokkeert. De haar groeit vervolgens niet meer goed naar buiten, waardoor deze onder het huidoppervlak zit en een weg zoekt om toch te groeien.

Hoe voorkom je ingroeiende haren?
– Scheer altijd met de haargroeirichting mee
Tegen de haargroei in scheren geeft toch een gladder resultaat? Dat klopt, toch is het beter als je met de haargroei mee scheert, omdat dit de kans op infecties onder de huid verkleint. Wanneer je tegen de haargroei in scheert, worden de haartjes kort afgesneden en is de kans groter dat de haar opgesloten raakt onder de huid. De haar gaat dan onder het huidoppervlak groeien, waardoor er een ingegroeide haar ontstaat.
– Gebruik altijd een scherp scheermesje
Is je scheermes niet scherp meer? Gooi hem dan weg. Een bot scheermesje trekt net zoals bij epileren de haren eruit, in plaats van dat je haren netjes afgeschoren worden. Hierdoor breken de haartjes sneller af en is de kans groter dat de haar niet goed naar buiten groeit.
– Scrub je huid regelmatig
Scrub je de huid niet regelmatig (één tot twee keer per week)? Dan is de kans op dode huidcellen groter. Dode huidcellen zorgen ervoor dat de porie-opening waar de haartjes naar buiten moeten groeien afgesloten raken. Hierdoor raakt een haar sneller opgesloten en groeit deze onder de huid.


BEAUTYBLOG: Anti-oxidanten en vrije radicalen

Antioxidanten komen voor in voeding en ze komen vooral veelvuldig in groente en fruit voor. Groente en fruit bevatten naast vitamines en mineralen nog veel meer verschillende voedingsstoffen die samenwerken.

Vrije radicalen zijn moleculen die uit evenwicht zijn geraakt door bijvoorbeeld een ongezonde leefstijl. Toch hebben we ook vrije radicalen nodig voor het goed functioneren van ons immuunsysteem.

De gehele dag zijn deze processen in het lichaam en op de huid gaande. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen, en voorkomen zo cel schade. Ze herstellen de balans. De hoeveelheid antioxidanten en vrije radicalen moeten voor een gezonde gezondheid in evenwicht zijn.

Op de huid gebruiken we bijvoorbeeld Vitamine A+ C+ E als antioxidant om vrije radicalen te neutraliseren.

Je huid roept om aandacht…….luister je wel?


BEAUTYBLOG: JONGE ONZUIVERE HUID

De jonge onzuivere huid moet diep maar tegelijkertijd mild gereinigd en verzorgd worden. Goldflower heeft huidverzorgingsproducten die acne en het ontstaan van acne verminderen. De producten zijn op basis van Propolis.

Propolis is een natuurlijk antibioticum. Propolis beschermt tegen verschillende virussen, schimmels, en bacteriën. Vanwege de unieke wisselende samenstelling treedt geen resistentie op, iets wat op dit moment een groot probleem is bij bijvoorbeeld de synthetische antibiotica in de gezondheidszorg.
Je huid roept om aandacht…….luister je wel?


BEAUTYBLOG: VOET KLOVEN

Wanneer je open schoenen of slippers draagt droogt de huid van je voeten zeer snel uit. Hierdoor kunnen ontsierende en pijnlijke kloven ontstaan. Voorkom of herstel dit door je voeten elke ochtend en avond in te masseren met een voetcrème. De voetcrème van Goldflower bevat weldadige kruiden om de huid te verfrissen en voeden. Als extra boost kun je de voeten na het insmeren 20 minuten in een plastic zak stoppen. De crème wordt dan nog beter opgenomen en de werking van de ingrediënten versterkt.

Zelfs de duurste schoentjes staan niet mooi met verwaarloosde voeten.

Je huid roept om aandacht…….luister je wel?


Klik op de foto voor een vergroting


BEAUTYBLOG: FAVRE RACOUCHOT SYNDROOM

Jarenlange blootstelling aan de zon-UV licht kan het Syndroom van Favre-Racouchot veroorzaken. Het kenmerkt zich als een zonbeschadigde huid en mee-eters die vooral voorkomen rond de ogen, de wangen en de neus. De huid is rimpelig, stug en leerachtig verdikt. Soms wat gelig van kleur met diepe groeven erin.

Het komt vooral bij mannen voor die veel onbeschermd in de zon zijn geweest of veel in de buitenlucht hebben gewerkt.

De chronische blootstelling aan de zon beschadigt de elastische vezels in de huid. Hierdoor ontstaan diepe rimpels. Daarnaast wordt de huid dikker door ophoping van bindweefsel en afbraakproducten daarvan. Roken speelt mogelijk ook een rol in het ontstaan van Favre-Racouchot.

De mee-eters kunnen professioneel worden verwijderd, en de huid kan worden verdund met professionele peelingen. Echter is de ontstane zonneschade niet meer terug te draaien en zal de persoon in kwestie met regelmaat de schoonheidsspecialiste moeten blijven bezoeken om de huid in zo een mooi mogelijke conditie te krijgen en te houden. Dit uiteraard in samenwerking met de cliënt door thuis de huid op de aanbevolen manier te verzorgen.

 

Klik op de foto voor een vergroting.


BEAUTYBLOG: VERRUCA SEBORRHOÏCA

Een verruca seborrhoïca (ouderdomswrat) is een volkomen goedaardige platte en vettige wrat van de huid. Ouderdomswratten ontstaan in de opperhuid. De oorzaak van hun ontstaan is onbekend. Ze ontstaan meestal op volwassen leeftijd, en kunnen vele vormen aannemen. Soms is het een ruwe wratachtige plek. Soms zijn ze heel dun (vooral in het gezicht) en lijken zij meer een bruine vlek dan een wrat. Ze kunnen vele kleuren hebben: van huidkleurig tot donkerbruin en zelfs zwart. Ook kunnen meerdere kleuren in een wrat voorkomen. Ouderdomswratten worden daarom nog wel eens ten onrechte aangezien voor kwaadaardige melanomen. Sommige mensen kunnen vele honderden ouderdomswratten ontwikkelen. De afmeting van de wratten varieert van enkele millimeters tot enkele centimeters.

De ouderdomswratten kunnen door de huisarts gemakkelijk met een curete/scherpe lepel worden verwijderd.

Klik op de foto voor een vergroting


BEAUTYBLOG: DROGE/VOCHTARME HUID

Het dalen van de buitentemperatuur i.c.m. wind en het branden van de kachel binnenshuis hebben er waarschijnlijk voor gezorgd dat je huid wat uitgedroogd en vochtarm aanvoelt.

De huid voelt niet prettig. Door deze droogte kan de huid sneller rood en vlekkerig worden of kan deze gaan jeuken. Het is zelfs mogelijk dat rosacea en acne kunnen toenemen.

Gebruik juist nu goede hydraterende en verzorgende producten aangepast aan je huidtype. Het kan zelfs raadzaam zijn om bij extreme droogheid tijdelijk een hydraterend en voedend masker als nachtverzorging te gebruiken i.p.v. nachtcrème.

Het gebruik van onze Goldflower crèmemaskers doet wonderen voor je huid. Gebruik het 2x per week na een grondige reiniging en ga er desgewenst mee slapen.

Je huid roept om aandacht…….luister je wel?


BEAUTYBLOG: HET BELANG VAN EEN GOEDE HUIDREINIGING

– Reinig je huid 2x per dag met een huidreiniger aangepast aan je huidtype, dit voorkomt verstopte poriën en huidoneffenheden.
– Verwen je huid 1-2x per week met een scrub om alle dode huidcellen te verwijderen zodat werkstoffen van een crème of masker beter worden opgenomen door de huid.

De mineraal crème peeling van Goldflower bevat o.a. het ingrediënt panthenol, dit wordt ook wel vitamine B5 genoemd. In studies is aangetoond dat panthenol de hydratatie van de huid met +/- 5% verhoogt ter vergelijking met andere vitaminen.

Pantehnol is een lichaamseigen stof en wordt goed verdragen door de huid. Er werden in de studies geen irritaties, ontstekingen of trekkerigheid van de huid geconstateerd. Het werkt juist ontstekingsremmend en jeuk verminderend.

Je huid roept om aandacht…….luister je wel?


BEAUTYBLOG: HANDVERZORGING

Handverzorging: Meerdere keren per dag je handen insmeren met een voedende  handcrème (dus zonder minerale oliën/paraffine) houdt de huid in balans, en voorkomt daarmee droge handen en kloven.

Smeer met name je handen in na het handen wassen,  en na het doen van huishoudelijke klusjes, want handzeep en allesreiniger ontvetten de huid.

De handcrème van Goldflower bevat Vitamine E, squalane, panthenol en grapefruit. Regelmatig gebruik voorkomt het ontstaan van pigmentvlekken op de handruggen.

TIP: verwen je handen 1x per week met een scrub (bv mineraal crèmepeeling) gevolgd door een dikkere laag handcrème welke je afdekt gedurende 20 minuten met plastic zakjes. Het restant heerlijk inmasseren.

Je huid roept om aandacht………..luister je wel?


BEAUTYBLOG: BINDWEEFSELMASSAGE

Bindweefselmassage
Een bindweefselmassage gaat veel dieper dan een gewone traditionele massage, en stimuleert de onderhuidse doorbloeding en versteviging van het bindweefsel wat weer een gezond ogende huid tot gevolg heeft. Bindweefsel komt in ons hele lichaam voor en zit in onderin de onderste huidlaag.

Welk effect heeft een bindweefselmassage
De bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verjonging van de huidstructuur, door aanmaak van elastine en collageen. Het geeft een reductie van blokkades en het verstevigd het bindweefsel.

Door de huid goed te doorbloeden, is de huid ook beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd.

Je huid roept om aandacht………..luister je wel?

Klik op de foto voor een vergroting


BEAUTYBLOG: HUIDVERZORGING-MINERALE MAKE-UP

Welke make-up werkt nu echt verzorgend en decoratief tegelijk? Het antwoord hierop is Minerale Make-up. Deze make-up is gemaakt van pure minerale oorsprong en bevat 0% chemische of kunstmatige ingrediënten.

Waarom Minerale Make-up?
1) Het mag gebruikt worden na een intensieve behandeling zoals fruitzuurpeeling of microdermabrasie.
2) Het heeft een verbluffende dekkracht die heel natuurlijk oogt.
3) Het sluit de huid niet af en is ontstekingsremmend, dus perfect voor de acne/onzuivere huid.

Je huid roept om aandacht, luister je wel?


BEAUTYBLOG: HUIDVERZORGING-ZONNESCHADE

  • Na de zomervakantie hebben de meeste huiden een zonneschade opgelopen wat resulteert in een droge, vale, verdikte en vochtarme huid.
  • De huid is te herstellen met een goede peeling en vochtherstellende verzorging.
  • Deze intensieve behandeling kun je het beste door een professional laten uitvoeren
  • Daarna kun je met de juiste thuisverzorging het herstel van de huid bevorderen.

Je huid roept om aandacht, luister je wel?


 

medex-logo-wit
goldflowe
plantobell-2
anbos
emani
cjo-2