Beautyblog
BEAUTYBLOG VERRUCA SEBORRHOICA
BEAUTYBLOG: HOOGFREQUENT THERAPIE
BEAUTYBLOG: PEELINGS
Het najaar, winter en voorjaar zijn bij uitstek jaargetijden voor een peeling. De huid wordt namelijk na een fruitzuurpeeling gevoeliger voor Uv-straling en dus het ontstaan van ongewenste pigmentvlekken. Het blijft echter ook dan belangrijk om dagelijks een zonnefactor (SPF) te gebruiken wanneer je naar buiten gaat.
Een behandeling met peelings is een behandeling gericht op verbetering van de huid, en huidconditie. Peelingbehandelingen zijn perfect inzetbaar als kuurbehandeling voor de mooiste resultaten. Er zijn verschillende soorten peelings, elk met andere hoofdingrediënten, zo is er voor elke huid, en huidindicatie een passende peeling en een andere werking.
VOORDELEN VAN PEELINGS:
- Huid gaat minder pigmentvlekken vertonen
- Huid rondom de ogen wordt strakker
- Fijne lijntjes worden minder zichtbaar
- Huidconditie verbeterd aanzienlijk
- Acne verminderd
- Huid wordt optimaal gehydrateerd
- Huid voelt zacht
- Huid gaat stralen
- Poriën worden kleiner
BEAUTYBLOG: MILIA/GERSTEKORRELS
Alles over die kleine witte storende bultjes op je huid (milia-gerstekorrels)
Heb je je ooit afgevraagd wat die kleine witte bultjes op je huid zijn? En heb je ze wel eens aangezien voor een puistje, maar kwam er niets uit toen je ze wilde uitknijpen?
Er komt niets uit, omdat het geen puistjes zijn. Deze kleine witte bultjes hebben een naam. Ze worden milia/gerstekorrels genoemd, en het zijn kleine, witte vaak wat harde bultjes.
Milia/gerstekorrels komen zeer vaak voor, en ze kunnen bij iedereen, en op elke leeftijd ontstaan. Milia/gerstekorrels zijn niet gevaarlijk, en kunnen door de schoonheidsspecialiste veilig verwijderd worden.
WAT ZIJN MILIA?
Simpel gezegd zijn milia/gerstekorrels kleine (minder dan drie millimeter) oppervlakkige cysten die zich vormen wanneer dode huidcellen (keratine) vast komen te zitten in de zichzelf vernieuwende huid. De dode huidcellen komen vast te zitten onder een laag beschermend huidweefsel en vormt die kleine witte bultjes op de huid.
Hoewel milia/gerstekorrels vervelend kunnen zijn, en het huidbeeld negatief beïnvloeden zijn ze niet schadelijk. Omdat ze zich op het huidoppervlak bevinden, zullen velen van ons al snel proberen om ze uit te knijpen of eraf te krabben, wat ervoor zorgt dat de omliggende huid zal beschadigen. Dit resulteert in een verhoogd risico op huidinfectie en de kans op littekens kan toenemen.
KUN JE HET ONTSTAAN VAN MILIA/GERSTEKORRELS TEGENHOUDEN?
Het antwoord is geen ja of nee, maar je kunt wijzigingen aanbrengen in je huidverzorginsroutine die kunnen helpen om te voorkomen dat milia zullen ontstaan.
Hier zijn enkele tips die je thuis kunt proberen:
– Vermijd het aanbrengen van zware, occlusieve producten op je huid. Deze kunnen de huid afsluiten, en de natuurlijke afschilfering van dode huidcellen remmen.
– Exfoliëren van de huid is zeer belangrijk. Dit kan met een scrub of peeling product. Vraag je schoonheidsspecialiste naar het product wat voor jou huid het beste geschikt is, ook kan zij je vertellen hoe vaak je dit toe moet passen.
– Zorg ervoor dat je altijd een moisturizer met SPF gebruikt. Milia worden namelijk vaak geassocieerd met uitdroging en zonschade van de huid.
HOE BEHANDEL JE REEDS BESTAANDE MILIA ?
Laat reeds bestaande milia/gerstekorrels veilig verwijderen door de schoonheidsspecialiste, en probeer daarna thuis nieuwe milia/gerstekorrels te voorkomen door bovenstaande tips toe te passen.
BEAUTYBLOG: WAT ZIJN ACTINISCHE KERATOSEN?
Actinische keratosen zijn kleine, ruw aanvoelende plekjes op de huid, vaak met een lichtbruine kleur. De bovenste laag van de huid, de hoornlaag is dikker ter plaatse, daarom voelt het ruw aan. Die verdikking ontstaat doordat de huidcellen niet normaal uitgroeien, en de reden daarvoor is weer dat ze beschadigd zijn door jarenlange blootstelling aan teveel zon.
Actinisch betekend: veroorzaakt door zonlicht
Keratose betekend: verhoorningsstoornis van de huid
Deze huidafwijkingen ontstaan op de aan zonlicht blootgestelde delen van de huid, vooral in het gelaat, de handruggen en bij mannen met weinig haar op de schedel.
Actinische keratose wordt vooral gezien bij mensen vanaf 50 jaar, bij mensen die veel buiten zijn geweest. De laatste jaren komt het echter ook bij veel jongere mensen voor. Dat komt doordat onze leefstijl is veranderd: we gaan steeds vaker op zonvakantie, met de opkomst van de elektrische fiets wordt er meer en langer gefietst, en sommige gaan ook regelmatig onder de zonnebank.
Al deze blootstelling aan de zon (Uv-straling) beschadigd de huid.
HOE ONTSTAAN ACTINISCHE KERATOSEN?
Zonlicht heeft zowel positieve als negatieve kanten voor de mens.
POSITIEF: Als goede eigenschap is de aanmaak van vitamine D in de huid. Zonnebaden geeft velen van ons ook een goed gevoel, het heeft een positief effect op ons humeur, en als we een bruin kleurtje hebben dan voelen we ons “gezond”.
NEGATIEF: Verbranding van de huid, verdikking van de huid, de huid wordt droger, gaat sneller rimpelen, wordt vlekkerig en kan zelfs een leerachtig uiterlijk krijgen. Te veel blootstelling aan de zon kan de ontwikkeling van huidkanker en voorstadia daarvan veroorzaken.
Actinische keratose ontstaan doordat het erfelijk materiaal (DNA) in de huidcellen beschadigd is geraakt door langdurige blootstelling aan zonlicht. Daardoor kan de cel niet meer op een normale manier delen en uitgroeien, en ontstaat aan de oppervlakte van de huid een abnormale verhoorning (keratose).
Het ontstaan van deze actinische keratose is afhankelijk van het huidtype en de totale hoeveelheid ultraviolette straling die iemand in de loop van het leven op de huid heeft gekregen.
Hoe blanker de huid, des te meer kans men heeft op het ontwikkelen van deze huidafwijking.
WELKE VORM HUIDKANKER KAN ER ONTSTAAN UIT ACTINISCHE KERATOSE?
Na verloop van jaren kan er in de actinische keratose huidkanker ontstaan. De vormen van huidkanker die kunnen ontstaan zijn het plaveiselcelcarcinoom en (minder vaak) het basaalcelcarcinoom. Vermoedelijk gaan elk jaar 0.25 tot 1% van de actinische keratose over in een plaveiselcelcarcinoom.
De vormen van huidkanker die zich ontwikkelen uit een actinische keratose zijn meestal niet erg agressief, en zijn goed te behandelen.
MOET ACTINISCHE KERATOSE BEHANDELD WORDEN?
Behandeling is noodzakelijk, omdat er een kans bestaat dat de afwijkingen overgaan in een vorm van huidkanker. De gespecialiseerde schoonheidsspecialiste ziet de hele dag door verschillende huiden, en huidafwijkingen. Ze zal u doorverwijzen naar een huisarts, die u vervolgens doorverwijst naar een dermatoloog voor behandeling.
Behandeling kan bestaan uit: bevriezing met vloeibare stikstof, wegschrapen met een speciale curette-lepel, elektrocoagulatie (wegbranden), chemische peeling, chirurgisch verwijderen, celgroei remmende crème, laserbehandeling, photodynamische therapie en vitamine A zuur.
WAT KUN JE NA DE BEHANDELING ZELF NOG DOEN?
Het is belangrijk om verdere beschadiging van de huid door Uv straling te voorkomen. Gebruik altijd een SPF van minimaal 15 wanneer u naar buiten gaat (ook bij bewolking), ga niet langer dan 15 minuten achtereen zonnebaden, en gebruik de zonnebrand meermaals er dag wanneer u buiten bent.
OVERDENKING: een actinische keratose kan verwijderd worden zonder het achterblijven van littekens, het verwijderen van plaveiselcelcarcinoom (huidkanker) gebeurd chirurgisch, waarbij er dus altijd een litteken overblijft. Hoe groter de huidafwijking, des te groter het litteken.
Niemand zit te wachten op een litteken in bv het gezicht, ga dus verstandig om met de zon en voorkom ellende op latere leeftijd.
BEAUTYBLOG: GISTPUISTJES
Het is géén acne… Het zijn gistpuistjes!
Kleine rode bultjes, puistjes en verstopte poriën die vooral voorkomen langs de haargrens, op het voorhoofd en langs de kaaklijn. Maar het kan ook voorkomen op je rug en borst.
HOE ONTSTAAN GISTPUISTJES?
Deze puistjes ontstaan door een ontsteking van de haarzakjes die door de gist pityrosporum ovale wordt veroorzaakt. In principe komt de gist die pityrosporum folliculitis veroorzaakt vrijwel bij iedereen in de haarzakjes voor. Zelden geeft dit klachten, maar door een overgroei van deze gist kan wel klachten geven. De gist gedijt goed in de vetten van de talg.
HOE ZIET JE HUID ERUIT ALS JE GISTPUISTJES HEBT?
Je voorhoofd, kaaklijn, rug of borst zit onder de puistjes en kleurloze of rode bultjes. Ze zijn zo klein als een speldenknop
HOE KOM JE ERVAN AF?
Het is belangrijk om het natuurlijke huidmicroboom te herstellen, want die is verstoort.
BEHANDELING BIJ DE SCHOONHEIDSSPECIALISTE
De schoonheidsspecialiste kan een specifieke peeling inzetten om de huidbarrière van jouw huid te verbeteren. Het geeft snel huidverbetering en zorgt ervoor dat het huidmicroboom en de zuurmantel van je huid hersteld. Hierdoor knapt je huid snel op, wordt ze egaler van kleur en jij straalt weer! De schoonheidsspecialiste kan jou de beste thuisverzorgingsproducten adviseren.
THUIS VERDER BEHANDELEN
Deze stappen kun je thuis dagelijks ondernemen om het te verminderen.
1- Gebruik een milde huidreiniger die de Ph waarde van de huid niet veranderd
2- Na het reinigen van je huid kun je een exfoliant aanbrengen zoals een BHA 2% lotion. (salicylzuur) Deze zorgt ervoor dat de huidbarrière wordt hersteld, talgproductie wordt geremd en er komt weer meer balans in je huidmicroboom.
3- Niacinamide serum: deze vitamine (B3) is een krachtige antioxidant. Het levert een bijdrage aan het herstel van je huidbarrière en het brengt je huid tot rust.
4- Gebruik een hydraterende dagcrème met minimaal SPF15
Zie je na drie of vier weken nog geen enkele verbetering? Vraag dan aan je huisarts een recept voor ketoconazol (schimmel/gist dodend middel)
BEAUTYBLOG: DE HAYFLICK LIMIET
Kan de huid “opraken” door teveel stimulatie zoals bv scrubben, peelen, bindweefselmassage, en microneedling?
Nee, dat kan niet! Lees de uitleg in onderstaande blog.
Professor en medisch bioloog Leonard Hayflick ontdekte in 1961 dat er een limiet is aan het aantal keren dat een menselijke cel zich deelt. Deze cellen kunnen zich maar ongeveer 50 keer delen en daarna gaan ze dood.
Telkens als een cel zich deelt, raakt hij meteen een klein stukje van het einde van de DNA keten kwijt, de telomeer genaamd. Uiteindelijk wordt deze keten zo kort dat de cel zich niet meer kan delen.
Betekent dit dan ook dat je sneller door je huidcelvoorraad heen bent als je regelmatig scrubt of een peeling ondergaat? Nee. Het ligt er namelijk maar net aan over welk type cel je praat; stamcellen of gedifferentieerde cellen.
Stamcellen bevatten algemene generieke informatie, en zijn geen specifieke cellen, Ze hebben nog geen specifieke ‘opdracht’ meegekregen. Dit betekent twee dingen: ze kunnen óf meer stamcellen aanmaken, of cellen differentiëren, wat betekent dat ze de cellen een bepaalde opdracht meegeven.
Gedifferentieerde cellen veranderen van grootte, vorm en metabolisme zodat ze een speciale taak kunnen uitvoeren.
Huidcellen bestaan uit zowel stamcellen als gedifferentieerde cellen.
Er zijn epidermale stamcellen die zich dus ook in de dieper gelegen epidermis bevinden. Ze kunnen veranderen in keratinocyten, die uiteindelijk aan het huidoppervlak komen te liggen, of wederom in nog meer stamcellen.
De keratinocyten sterven en worden om de 35 dagen afgeworpen door de huid. De huid vervangt zichzelf dus binnen een jaar ongeveer 10 keer.
De Hayflick methode heeft alleen betrekking op de volledig gedifferentieerde cellen (in dit geval keratinocyten). Stamcellen zijn niet gedifferentieerd, dus deze cellen kunnen zich gewoon blijven reproduceren, en dus ook constant nieuwe gedifferentieerde cellen aanmaken.
Je huid kan dus niet ‘opraken’ door te vaak scrubben, peelen, bindweefselmassage of microneedling!
Bovenstaande huidbehandelingen dragen juist bij aan een gezonde en mooie huid!
BEAUTYBLOG: WAT IS ER ANDERS AAN DE HUID IN DE WINTER?
Je huid gaat zich door de drogere lucht en kou anders “gedragen” De huid wordt gevoeliger wanneer deze droger wordt door weer en wind.
De luchtvochtigheid is zowel binnen, als buiten veel lager dan in de zomer. De huid voelt veel sneller trekkerig, krijgt een andere kleur en kan zelfs gaan schilferen en jeuken.
Een goede verzorging zal zeker helpen om de huid ook in de koude maanden gezond te houden.
HUIDVERZORGINGSTIPS:
1e tip: VOEDEN EN HYDRATEREN
Wanneer je huidbarrière gezond en sterk is, zal je huid beter bestand zijn tegen koude temperaturen en een lage luchtvochtigheid. Zorg er dus voor dat je een dagcrème gebruikt die voldoende voedt, hydrateert en beschermd.
Kort gezegd: een crème met natuurlijke oliën (bron van vitamines), hyaluronzuur en een SPF
Aangeraden: Goldflower Q10 crème
2e tip: VERWIJDER DODE HUIDCELLEN
Dode huidcellen zorgen ervoor dat je huid er dof uitziet, en dus veel minder straalt. De huid kan daardoor minder goed werkstoffen opnemen.
Kort gezegd: neem 1x per week de tijd om even te scrubben
Aangeraden: Goldflower mineraal crème peeling
3e tip: VERWENNEN MET EEN CRÈME MASKER
Na het scrubben is je huid helemaal blij met een voedend crème masker. De huid wordt weer zacht, gaat glanzen en de weerstand van de huid wordt hersteld.
Kort gezegd: gun je huid die scrub en het masker 1x per week
Aangeraden: Goldflower tarwekiemolie masker
4e tip: DOUCHE NIET TE HEET, EN NIET TE LANG
We willen in de koude maanden allemaal heter en vooral langer douchen, we knappen er zo lekker van op. Echter doe je hiermee je huid geen plezier! De huid zal door het hetere water meer gaan uitdrogen, gaan jeuken of gevoeliger worden.
Kort gezegd: Douche niet heter dan je natuurlijke lichaamstemperatuur, 38 graden dus
Aangeraden: Goldflower douchegel, en bodylotion voor na het douchen
BEAUTYBLOG: Hoe snel gaan huidverzorgingsproducten werken?
👩 👨 De meesten mensen willen onmiddellijke resultaten, maar (helaas) dat is meestal niet de manier waarop het werkt als het gaat om huidverzorging.
Onze huidcellen hebben ongeveer 28 dagen nodig hebben om te vernieuwen, wat betekent dat de meeste producten minstens een maand nodig hebben om zichtbare voordelen te bieden.
Er zijn enkele algemene richtlijnen die je in gedachten kunt houden als het over de werkzaamheid van een product gaat. Als voorbeeld een overzicht van huidverzorgingsproducten en hoe lang het duurt om resultaten te zien.
REINIGINGSPRODUCTEN: onmiddellijk
Je gezicht wassen is misschien wel de eenvoudigste stap in je huidverzorgingsroutine – en het is er één die je meteen een effect geeft. Een goede gezichtsreiniger verwijdert al het vuil en de make-up die zich op het gezicht hebben opgehoopt. Na het spoelen ziet je huid er meteen schoon en fris uit.
SERUMS: 2-4 weken
Een serum is de 2e stap in de huidverzorgingsroutine. Een serum wordt heel makkelijk opgenomen in de huid. Hoewel een serum krachtig is, hebben ze vaak een paar weken tot een maand nodig om echt waarneembare effecten te zien. Afhankelijk van het type serum dat gebruikt wordt zal de huid er na 2-4 weken gelijkmatiger, strakker en gladder uitzien.
DAG,- en NACHTCRÈME – of 24-UURS CRÈME: onmiddellijk, daarna volledige resultaten na 2-8 weken
Dag en nachtcrèmes zijn de hoekstenen van elke huidverzorgingsroutine en een goede crème hydrateert onmiddellijk uw huid voor een gezond, stralend uiterlijk. Het is goed om te weten dat de crème de beste resultaten oplevert wanneer deze twee keer per dag, elke dag wordt toepast. Consistentie is de sleutel!
OOGCRÈME: 6-8 weken
Oogcrème kan je onderhuidse omgeving zeker verzachten en ophelderen bij 2x daags gebruik. Je kunt resultaten verwachten na 6-8 weken.
De producten die de schoonheidsspecialiste gebruikt zijn hoger gedoseerd qua werkstoffen dan de producten voor thuisgebruik. Het is dus zeker aan te raden regelmatig een bezoek te brengen aan de specialiste, en thuis de door haar geadviseerde producten te gebruiken voor de beste resultaten en zorg voor jou huid.
BEAUTYBLOG: Vochtwallen
Voel je je vaak duf, moe of sloom in de ochtend, en heb je elke ochtend last van vochtwallen? Dan heb je vast en zeker geen goede nachtrust gehad. Een goede nachtrust is een belangrijke basis voor het opbouwen van meer energie, en het verminderen/voorkomen van vochtwallen.
Hoe je uitgerust wakker wordt zonder vochtwallen?
- Houd rekening me je slaapomgeving (donker, stil, rond de 16 graden)
- Ga iedere dag rond dezelfde tijd naar bed (goed voor je ritme)
- Laat je schermen los! (een uur voor het slapen geen smartphone of tv meer)
- Leg koele kompressen op de ogen, de kou verminderd het vocht
- Een kleine massage kan ook helpen. Druk voorzichtig drie seconden lang met je ringvingers aan de binnenkant onder je ogen. Verplaats dan je vingers om de drie seconden een centimeter naar de buitenkant van je ogen tot je het kuiltje bij je oogkas voelt, dan worden de afvalstoffen weer in het bloed opgenomen. Hierdoor zullen je wallen gaan slinken.
Gebruik dagelijks de anti-age oog gel van Goldflower om de tere huid rondom de ogen te voeden en beschermen. De ooggel voorkomt vochtwallen en houdt de tere huid rondom de ogen in goede conditie
BEAUTYBLOG: Beautytip voor het lichaam
Heb je een drukke tijd achter de rug, of kun je wel wat ontspanning gebruiken? Neem even tijd voor jezelf en geniet van een heerlijke massage. Door een massage wordt de aanmaak van o.a. endorfine gestimuleerd, dit vermindert stress en verhoogt je geluksgevoel.
Je hebt maar één lijf, zorg er goed voor!
BEAUTYBLOG: Innerlijke balans
Gun jezelf eens wat tijd om even helemaal stil te zijn. Wandelen in stilte geeft rust en ruimte in je hoofd. Richt je aandacht op jezelf; je lijf, je ademhaling, je bewegingen of op je omgeving; de geluiden, de geur. Gebruik al je zintuigen. Laat de natuur op je inwerken. Een heerlijke voeding voor lichaam en geest!
Neem bij thuiskomst een heerlijke warme douche of een warm bad en geniet van de geuren van een natuurlijk bad of doucheproduct.
BEAUTYBLOG: Ingroeiende haren
Een ingegroeide haar ontstaat doordat een haar opgesloten raakt na het scheren of epileren. Wanneer je een haar verwijdert, staat de huid onder lichte spanning. Bij het scheren of epileren worden haren iets van elkaar getrokken en ontstaat er een scherp puntje aan het einde van de haar. Dit puntje kan in de wand van het haarzakje prikken, waardoor het de uitgang van het haarzakje blokkeert. De haar groeit vervolgens niet meer goed naar buiten, waardoor deze onder het huidoppervlak zit en een weg zoekt om toch te groeien.
Hoe voorkom je ingroeiende haren?
– Scheer altijd met de haargroeirichting mee
Tegen de haargroei in scheren geeft toch een gladder resultaat? Dat klopt, toch is het beter als je met de haargroei mee scheert, omdat dit de kans op infecties onder de huid verkleint. Wanneer je tegen de haargroei in scheert, worden de haartjes kort afgesneden en is de kans groter dat de haar opgesloten raakt onder de huid. De haar gaat dan onder het huidoppervlak groeien, waardoor er een ingegroeide haar ontstaat.
– Gebruik altijd een scherp scheermesje
Is je scheermes niet scherp meer? Gooi hem dan weg. Een bot scheermesje trekt net zoals bij epileren de haren eruit, in plaats van dat je haren netjes afgeschoren worden. Hierdoor breken de haartjes sneller af en is de kans groter dat de haar niet goed naar buiten groeit.
– Scrub je huid regelmatig
Scrub je de huid niet regelmatig (één tot twee keer per week)? Dan is de kans op dode huidcellen groter. Dode huidcellen zorgen ervoor dat de porie-opening waar de haartjes naar buiten moeten groeien afgesloten raken. Hierdoor raakt een haar sneller opgesloten en groeit deze onder de huid.
BEAUTYBLOG: Anti-oxidanten en vrije radicalen
Antioxidanten komen voor in voeding en ze komen vooral veelvuldig in groente en fruit voor. Groente en fruit bevatten naast vitamines en mineralen nog veel meer verschillende voedingsstoffen die samenwerken.
Vrije radicalen zijn moleculen die uit evenwicht zijn geraakt door bijvoorbeeld een ongezonde leefstijl. Toch hebben we ook vrije radicalen nodig voor het goed functioneren van ons immuunsysteem.
De gehele dag zijn deze processen in het lichaam en op de huid gaande. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen, en voorkomen zo cel schade. Ze herstellen de balans. De hoeveelheid antioxidanten en vrije radicalen moeten voor een gezonde gezondheid in evenwicht zijn.
Op de huid gebruiken we bijvoorbeeld Vitamine A+ C+ E als antioxidant om vrije radicalen te neutraliseren.
Je huid roept om aandacht…….luister je wel?
BEAUTYBLOG: JONGE ONZUIVERE HUID
De jonge onzuivere huid moet diep maar tegelijkertijd mild gereinigd en verzorgd worden. Goldflower heeft huidverzorgingsproducten die acne en het ontstaan van acne verminderen. De producten zijn op basis van Propolis.
Propolis is een natuurlijk antibioticum. Propolis beschermt tegen verschillende virussen, schimmels, en bacteriën. Vanwege de unieke wisselende samenstelling treedt geen resistentie op, iets wat op dit moment een groot probleem is bij bijvoorbeeld de synthetische antibiotica in de gezondheidszorg.
Je huid roept om aandacht…….luister je wel?
BEAUTYBLOG: VOET KLOVEN
Wanneer je open schoenen of slippers draagt droogt de huid van je voeten zeer snel uit. Hierdoor kunnen ontsierende en pijnlijke kloven ontstaan. Voorkom of herstel dit door je voeten elke ochtend en avond in te masseren met een voetcrème. De voetcrème van Goldflower bevat weldadige kruiden om de huid te verfrissen en voeden. Als extra boost kun je de voeten na het insmeren 20 minuten in een plastic zak stoppen. De crème wordt dan nog beter opgenomen en de werking van de ingrediënten versterkt.
Zelfs de duurste schoentjes staan niet mooi met verwaarloosde voeten.
Je huid roept om aandacht…….luister je wel?
Klik op de foto voor een vergroting
BEAUTYBLOG: FAVRE RACOUCHOT SYNDROOM
Jarenlange blootstelling aan de zon-UV licht kan het Syndroom van Favre-Racouchot veroorzaken. Het kenmerkt zich als een zonbeschadigde huid en mee-eters die vooral voorkomen rond de ogen, de wangen en de neus. De huid is rimpelig, stug en leerachtig verdikt. Soms wat gelig van kleur met diepe groeven erin.
Het komt vooral bij mannen voor die veel onbeschermd in de zon zijn geweest of veel in de buitenlucht hebben gewerkt.
De chronische blootstelling aan de zon beschadigt de elastische vezels in de huid. Hierdoor ontstaan diepe rimpels. Daarnaast wordt de huid dikker door ophoping van bindweefsel en afbraakproducten daarvan. Roken speelt mogelijk ook een rol in het ontstaan van Favre-Racouchot.
De mee-eters kunnen professioneel worden verwijderd, en de huid kan worden verdund met professionele peelingen. Echter is de ontstane zonneschade niet meer terug te draaien en zal de persoon in kwestie met regelmaat de schoonheidsspecialiste moeten blijven bezoeken om de huid in zo een mooi mogelijke conditie te krijgen en te houden. Dit uiteraard in samenwerking met de cliënt door thuis de huid op de aanbevolen manier te verzorgen.
Klik op de foto voor een vergroting.
BEAUTYBLOG: VERRUCA SEBORRHOÏCA
Een verruca seborrhoïca (ouderdomswrat) is een volkomen goedaardige platte en vettige wrat van de huid. Ouderdomswratten ontstaan in de opperhuid. De oorzaak van hun ontstaan is onbekend. Ze ontstaan meestal op volwassen leeftijd, en kunnen vele vormen aannemen. Soms is het een ruwe wratachtige plek. Soms zijn ze heel dun (vooral in het gezicht) en lijken zij meer een bruine vlek dan een wrat. Ze kunnen vele kleuren hebben: van huidkleurig tot donkerbruin en zelfs zwart. Ook kunnen meerdere kleuren in een wrat voorkomen. Ouderdomswratten worden daarom nog wel eens ten onrechte aangezien voor kwaadaardige melanomen. Sommige mensen kunnen vele honderden ouderdomswratten ontwikkelen. De afmeting van de wratten varieert van enkele millimeters tot enkele centimeters.
De ouderdomswratten kunnen door de huisarts gemakkelijk met een curete/scherpe lepel worden verwijderd.
Klik op de foto voor een vergroting
BEAUTYBLOG: DROGE/VOCHTARME HUID
Het dalen van de buitentemperatuur i.c.m. wind en het branden van de kachel binnenshuis hebben er waarschijnlijk voor gezorgd dat je huid wat uitgedroogd en vochtarm aanvoelt.
De huid voelt niet prettig. Door deze droogte kan de huid sneller rood en vlekkerig worden of kan deze gaan jeuken. Het is zelfs mogelijk dat rosacea en acne kunnen toenemen.
Gebruik juist nu goede hydraterende en verzorgende producten aangepast aan je huidtype. Het kan zelfs raadzaam zijn om bij extreme droogheid tijdelijk een hydraterend en voedend masker als nachtverzorging te gebruiken i.p.v. nachtcrème.
Het gebruik van onze Goldflower crèmemaskers doet wonderen voor je huid. Gebruik het 2x per week na een grondige reiniging en ga er desgewenst mee slapen.
Je huid roept om aandacht…….luister je wel?
BEAUTYBLOG: HET BELANG VAN EEN GOEDE HUIDREINIGING
– Reinig je huid 2x per dag met een huidreiniger aangepast aan je huidtype, dit voorkomt verstopte poriën en huidoneffenheden.
– Verwen je huid 1-2x per week met een scrub om alle dode huidcellen te verwijderen zodat werkstoffen van een crème of masker beter worden opgenomen door de huid.
De mineraal crème peeling van Goldflower bevat o.a. het ingrediënt panthenol, dit wordt ook wel vitamine B5 genoemd. In studies is aangetoond dat panthenol de hydratatie van de huid met +/- 5% verhoogt ter vergelijking met andere vitaminen.
Pantehnol is een lichaamseigen stof en wordt goed verdragen door de huid. Er werden in de studies geen irritaties, ontstekingen of trekkerigheid van de huid geconstateerd. Het werkt juist ontstekingsremmend en jeuk verminderend.
Je huid roept om aandacht…….luister je wel?
BEAUTYBLOG: HANDVERZORGING
Handverzorging: Meerdere keren per dag je handen insmeren met een voedende handcrème (dus zonder minerale oliën/paraffine) houdt de huid in balans, en voorkomt daarmee droge handen en kloven.
Smeer met name je handen in na het handen wassen, en na het doen van huishoudelijke klusjes, want handzeep en allesreiniger ontvetten de huid.
De handcrème van Goldflower bevat Vitamine E, squalane, panthenol en grapefruit. Regelmatig gebruik voorkomt het ontstaan van pigmentvlekken op de handruggen.
TIP: verwen je handen 1x per week met een scrub (bv mineraal crèmepeeling) gevolgd door een dikkere laag handcrème welke je afdekt gedurende 20 minuten met plastic zakjes. Het restant heerlijk inmasseren.
Je huid roept om aandacht………..luister je wel?
BEAUTYBLOG: BINDWEEFSELMASSAGE
Bindweefselmassage
Een bindweefselmassage gaat veel dieper dan een gewone traditionele massage, en stimuleert de onderhuidse doorbloeding en versteviging van het bindweefsel wat weer een gezond ogende huid tot gevolg heeft. Bindweefsel komt in ons hele lichaam voor en zit in onderin de onderste huidlaag.
Welk effect heeft een bindweefselmassage
De bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verjonging van de huidstructuur, door aanmaak van elastine en collageen. Het geeft een reductie van blokkades en het verstevigd het bindweefsel.
Door de huid goed te doorbloeden, is de huid ook beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd.
Je huid roept om aandacht………..luister je wel?
Klik op de foto voor een vergroting
BEAUTYBLOG: HUIDVERZORGING-ZONNESCHADE
- Na de zomervakantie hebben de meeste huiden een zonneschade opgelopen wat resulteert in een droge, vale, verdikte en vochtarme huid.
- De huid is te herstellen met een goede peeling en vochtherstellende verzorging.
- Deze intensieve behandeling kun je het beste door een professional laten uitvoeren
- Daarna kun je met de juiste thuisverzorging het herstel van de huid bevorderen.
Je huid roept om aandacht, luister je wel?