Galvanische stroom: Heeft zeer sterke insluizende werking, is extreem huidvriendelijk, Heeft een wetenschappelijk bewezen werking, verbetering van de doorbloeding en celstofwisseling, versnelling van regeneratieve processen, en toename van het hydratatievermogen van de huid


Micro-dermabrasie
Micro-dermabrasie is het gecontroleerd verwijderen van de bovenste laag van de opperhuid door middel van speciale kristallen. Het gebeurt met veilige aluminiumoxide kristallen die onder vacuüm de huid slijpen. Dit is een zachte en veilige behandeling waarbij de dode huidcellen verwijderd zullen worden. Dit resulteert in een krachtige opperhuid regeneratie die de huid een langdurig schoon en fris uiterlijk geven. Lijntjes en rimpels verfijnen en verminderen, doordat de basale cellenlaag nieuwe jonge, gezonde cellen zal vormen.


Diamondbrasie: Via diamant microdermabrasie worden de bovenste huidlagen voorzichtig en pijnvrij verwijderd. De natuurlijke huidregeneratie wordt hierdoor gestimuleerd, en het huidbeeld wordt zichtbaar beter. De huid is hierna beter in staat werkstoffen op te nemen.


RF (radiofrequent):(RF)-technologie is zeer gewild om zijn huid verstevigende eigenschappen. RF veroorzaakt namelijk warmte (thermage) in o.a de collagene vezel. Hierdoor worden de celfuncties verbeterd, wat weer resulteert in versnelde aanmaak van de huid eigen stoffen collageen en elastine. RF vermindert diepe rimpels.


HF (hoogfrequent): De hoog-frequent laat via een glazen elektronische buis stroom overbrengen op het gezicht wat zorgt voor een betere bloedsomloop, verbeterde stofwisseling, verhoging v.d. doorlaatbaarheid van cellen en het doden van bacteriën. De bacteriocide en antiseptische werking van deze stroom zijn uitvoerig bewezen, alsmede de eigenschap om de werkzaamheid van bacteriële toxinen (zijn giftige eiwitten die uitgescheiden worden door bepaalde bacteriën) te verminderen. Dit effect wordt voornamelijk veroorzaakt door de werking van de ozon. Ozon is een zeer onstabiel gas en reageert zeer snel met direct omliggende materie en veroorzaakt oxidatie. Door dit oxidatieproces worden bacterien en ziektekiemen gedood.


Vacuümtherapie:
Door het aanzuigen van de huid wordt het bindweefsel verbeterd. Het zorgt voor een uitstekende doorbloeding van de huid, waardoor er extra zuurstof aan de cellen wordt afgegeven. Verder worden door de versterkte doorbloeding afvalstoffen beter afgevoerd.


Led Light-therapie
Rood licht:
 Het rode licht bevordert de doorbloeding en lymfatische stroming, vernieuwde productie van collageen en elastine, en voor stimulatie van de celstofwisseling.. Het zet de cellen dus aan tot vernieuwing. Het is uitstekend toepasbaar bij de verouderde huid en als anti-aging.
Blauw licht: Het blauwe licht is effectief bij de vermindering van bacteriën bij acne en bacteriële ontstekingen en wordt ingezet bij de verbetering van acne en rosacea.
Groen licht: Het effect van groen licht wordt ingezet bij pigmentvlekken, omdat het de melanine/pigment aanmaak reguleert. Het wordt ook ingezet voor het verminderen van roodheid na bv microneedling of peeling behandelingen.


Cryo therapie/coldhammer
Kalmeert de huid na afloop van het harsen en/of epileren, verfijnt de poriën, zorgt voor een goede opname van werkstoffen in de huid, sluit de poriën na een behandeling, heeft een verhelderend effect op de huid


Electroporatie
Electroporatie is een techniek waarmee de actieve bestanddelen van hoogwaardige serums transdermaal in de huidcellen worden gebracht dmv een elektrode. Door deze methode worden de celmembranen van de huidcellen in de hoornlaag tijdelijk “poreus” gemaakt door middel van pulserende stroom. Doordat kleine bestaande poriën in het celmembraan groter worden en er tevens tijdelijke nieuwe poriën in het celmembraan ontstaan, wordt het mogelijk om (grotere) moleculen van serums in de huidcellen te laten doordringen. Zodra de Electroporatie stopt sluit het celmembraan zich weer en kunnen de actieve bestanddelen van de aangebrachte cosmetica in de cellen hun werk doen.


Iontoforese
Met behulp van gelijkstroom is het mogelijk om elektrisch geladen werkstoffen in de huid te brengen. Positieve en negatieve ladingen trekken elkaar aan, gelijkgestelde ladingen stoten elkaar af. Dit principe gebruiken we om moleculen van werkstoffen met behulp van ionen dieper en sneller in de huid te krijgen.

De client krijgt een + pool in de handen terwijl de specialiste werkt met de – pool op de huid om zo de werkstoffen dieper in het huidweefsel te trekken.


Ultrasoon
Door middel van zeer hoge trillingen ontstaat een milde bindweefsel massage om zodoende de doorbloeding op een milde manier zeer sterk positief te beinvloeden. Door de versterkte doorbloeding wordt er extra zuurstof naar de cellen getransporteerd en worden werkstoffen uit serums versneld opgenomen.


Ultrasound
1.Het Ultrasound zorgt ervoor dat het vuil en onzuiverheden uit de huid trilt.
2.Tijdens de behandeling worden de gezichtspieren afwisselend aangespannen en ontspannen.

Door een uitgebalanceerde, niet pijnlijke toepassing van geluidsgolven, ontstaat er een trilling diep in de huid en zal er in het naast elkaar gelegen weefsel door wrijving warmte ontstaan. Door deze warmte zal de talg in de poriën vloeibaar worden, waarna deze met een speciale spatel op hygiënische wijze kan worden verwijderd. Naast deze intensieve dieptereiniging, worden tevens de dode huidcellen en huidschilfers opgenomen en afgevoerd, waarna de huid in optimale conditie is om producten op te nemen.

Door de uitgebalanceerde combinatie van ultrasound en galvanische stroom is het mogelijk om zo de bloedcirculatie en het cel metabolisme te activeren. Hierdoor ontstaat een regenererend effect en zal het aangedane weefsel zich herstellen en de afvalstoffen via de lymfe worden afgevoerd. Door het vrijkomen van zuurstof en de kalmerende werking zal uw huid duidelijk zichtbaar verbeteren.


Elektro musculaire stimulatie (EMS)
Het nabootsen van de natuurlijke spiercontractie d.m.v. EMS. Dankzij deze impulsen met een lage frequentie worden de onder de huid liggende zenuwen getriggerd, en de spieren behoedzaam gestimuleerd. Deze effectieve methode laat de huid er strakker uitzien, en zorgt voor een liftend effect. Tevens worden de microcirculatie en lymfestroom in het behandelde gebied gestimuleerd.


Cold Plasma
Plasma gedraagt ​​zich als een gas, maar geleidt ook elektriciteit zoals een draad, omdat het geïoniseerd is. Cold plasma wordt gebruikt om de huid te herstellen in brede zin. Cold plasma zorgt voor vermindering van bacteriën, virussen en schimmels op de huid, en wordt daarvoor vaak ingezet bij acne. Met cold plasma ontstaat er een wisselwerking met de bestanddelen van de huid, het bloed en het onderhuids bindweefsel , waardoor er versnelde celregeneratie optreed. Cold Plasma heeft geen bijwerkingen.


DE HAYFLICK LIMIET

KAN DE HUID ‘OPRAKEN’ DOOR TEVEEL STIMULATIE ZOALS SCRUBBEN, PEELEN, BINDWEEFSELMASSAGE EN MESOTHERAPIE?

Professor en medisch bioloog Leonard Hayflick ontdekte in 1961 dat er een limiet is aan het aantal keren dat een menselijke cel zich deelt. Deze cellen kunnen zich maar ongeveer 50 keer delen en daarna gaan ze dood.

Telkens als een cel zich deelt, raakt hij meteen een klein stukje van het einde van de DNA keten kwijt, de telomeer genaamd. Uiteindelijk wordt deze keten zo kort dat de cel zich niet meer kan delen.

Betekent dit dan ook dat je sneller door je huidcelvoorraad heen bent als je regelmatig scrubt of een peeling ondergaat? Nee. Het ligt er namelijk maar net aan over welk type cel je praat; stamcellen of gedifferentieerde cellen.

Stamcellen bevatten algemene generieke informatie, en zijn geen specifieke cellen, Ze hebben nog geen specifieke ‘opdracht’ meegekregen. Dit betekent twee dingen: ze kunnen óf meer stamcellen aanmaken, of cellen differentiëren, want betekent dat ze de cellen een bepaalde opdracht meegeven.

Gedifferentieerde cellen veranderen van grootte, vorm en metabolisme zodat ze een speciale taak kunnen uitvoeren.

Huidcellen bestaan uit zowel stamcellen als gedifferentieerde cellen.

Er zijn epidermale stamcellen die zich dus ook in de dieper gelegen epidermis bevinden. Ze kunnen veranderen in keratinocyten, die uiteindelijk aan het huidoppervlak komen te liggen, of wederom in nog meer stamcellen.

De keratinocyten sterven en worden om de 35 dagen afgeworpen door de huid. De huid vervangt zichzelf dus binnen een jaar ongeveer 10 keer.

De Hayflick methode heeft alleen betrekking op de volledige differentiërende cellen (in dit geval keratinocyten). Stamcellen zijn niet gedifferentieerd, dus deze cellen kunnen zich gewoon blijven reproduceren, en dus ook constant nieuwe gedifferentieerde cellen aanmaken.

Je huid kan dus niet ‘opraken’ door te vaak scrubben, peelen, bindweefselmassage of mesotherapie!

Bovenstaande huidbehandelingen dragen juist bij aan een gezonde en mooie huid!

medex-logo-wit
goldflowe
plantobell-2
anbos
emani
cjo-2