voor-en-na-peeling-behandelingen

Pigmentstoornissen kunnen we onderscheiden in verschillende types.

  • Ouderdomsvlekken: deze zijn zichtbaar bij personen vanaf 40 jaar, en zijn veroorzaakt in het verleden, door te lange en/of verkeerde blootstelling aan de zon.
  • Zwangerschapsmasker: dit noemen we ook wel melasme. De bruine verkleuring van de huid op het gelaat wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen i.c.m. zonblootstelling. De pigmentcellen zijn door de hormonale schommeling in de war en gaan plaatselijk meer kleur afgeven.
  • Pigmentvlekken: Deze onschuldige, maar ontsierende bruine vlekken en vlekjes ontstaan wanneer de pigment cellen verstoort zijn, en meer pigment gaan afgeven. Wat is pigment: Pigment is een kleurstof (melanine) die in de cellen zitten van onze huid.  Het geeft kleur aan je haren, de iris van je oog en aan je huid. Het pigment beschermt je huid tegen de Uv-straling die in zonlicht zit. Als je in de zon zit maakt de huid meer pigment aan, zodat je beter beschermd bent. Een prettige bijkomstigheid is het kleurtje dat je er van krijgt.Teveel in de zon is echter niet gezond: een te grote blootstelling aan Uv-straling verhoogt de kans op huidkanker,  en je huid veroudert er veel sneller door. De cellen die pigment aanmaken kunnen ontregeld raken waardoor je ophopingen van pigment krijgt met als gevolg donkere vlekken op je huid.

Hoe te behandelen? eerlijk is eerlijk, pigmentstoornissen zijn het moeilijkste te behandelen van alle huidproblemen. Hoe dieper het pigment in de huid zit, hoe moeilijker het blijvend te behandelen is. De huid heeft namelijk een soort van geheugen, en zal opnieuw vlekken veroorzaken wanneer er niet blijvend de geadviseerde producten gebruikt worden en de adviezen niet opgevolgd worden.

We behandelen pigmentstoornissen in de salon onder andere met peelings, specifieke serums, dermapen en PbSerum. Een enkele behandeling heeft geen tot weinig zin, er wordt dan ook altijd een behandeltraject in kuurverband aangeraden.

Conclusie: zorg ervoor dat je de huid 365 dagen per jaar goed beschermt tegen Uv-straling (met name het gezicht) om pigmentvlekken zo veel mogelijk te voorkomen

medex-logo-wit
goldflowe
plantobell-2
anbos
emani
cjo-2