Salon Johanna – Schoonheidssalon Utrecht

Permanente make-up

permanent make-up

Klik hier voor het pmu fotoalbum

Vakmanschap
– Uw PMU specialiste Danique van Lieshout heeft haar privé pmu opleiding in 2015 gevolgd bij Art of Beauty in Zwolle
– Uw PMU specialiste Johanna van Lieshout heeft haar pmu opleiding in 2018 gevolgd bij Art of Beauty in Zwolle

Danique heeft daarnaast de onderstaande masterclasses gevolgd

 • Candy lips (lipliner en full lips)
 • Ultimate Realistic Brow
 • Tepelhof-correctie
 • Littekencamouflage en fractional needling
 • Microblading
 • Tepelhof tatoeage/( kennis opfrissen)

Wake up with Permanent Make-Up
Permanent Make-up is dé manier om er perfect uit te zien. In zwembad of sauna, huilen of lachen, Permanent Make-up blijft perfect onder alle omstandigheden. Met een flinterdunne naald wordt een speciaal, veilig pigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft, wordt Permanent Make-up langzaam lichter. Afhankelijk van de toegepaste techniek blijft de pigmentatie een tot drie jaar mooi. Wij streven ernaar om een zo natuurlijk ogende permanente make-up te plaatsen.

Permanente make-up is het duurzaam tekenen van:

 • Wenkbrauwen
 • Eyeliner
 • Lipliner en full lips
 • Beautyspot
 • Tepelhof (na borstreconstructie)

Voor wie biedt permanente make-up de oplossing?

 • Voor mensen die weinig of geen wenkbrauwen (meer) hebben
 • Voor mensen die moeite hebben met het aanbrengen van make-up
 • Voor mensen die een allergie voor make-up hebben
 • Voor mensen die er altijd verzorgd uit willen zien
 • Voor mensen die veel zwemmen, sporten of de sauna bezoeken
 • Voor mensen met alopecia (vergoeding mogelijk vanuit aanvullende verzekering)
 • Voor mensen die chemo ondergaan (voorafgaand aan de 1e chemo)
  Verzekerde zorg: Wanneer u aanvullend verzekerd bent en daarbij camouflagetherapie vergoed krijgt, kunt u voordat uw eerste chemo plaatsvind uw wenkbrauwen laten aanbrengen met permanente make-up.  U krijgt van ons een factuur mee die u kunt declareren bij uw zorgverzekeraar. Wanneer u na een borstreconstructie n.a.v. borstkanker een nieuwe tepel getatoeëerd wilt hebben valt dit bij veel zorgverzekeraars ook onder de camouflage-therapie.

Tarieven permanente make-up incl. 1 nabehandeling (binnen drie maanden)
Full Lips is inclusief 2 nabehandelingen

€400 Full lips (volledig inkleuren+liplijn)
€250 Lipliner
€275 Wenkbrauwen
€140  Eyeliner Boven type “infralash”
€100  Eyeliner Onder type “infraslash”
€200  Eyeliner Boven en onder type “infralash” (niet i.c.m. andere aanbiedingen)
€175   Eyeliner Boven type “daily”
€135   Eyeliner Onder type”daily”
€250  Eyeliner Boven en onder type “daily” (niet i.c.m andere aanbiedingen)
€200 Eyeliner Boven Special Wing
€  75   Beautyspot (1 behandeling)

Medische tatoeage per behandeling 
€ 200 Tepelreconstructie (1 tepel)
€ 350 Tepelreconstructie (beide tepels)

 • Een tepeltatoeage blijft 3-5 jaar goed zitten, omdat de huid weinig wordt blootgesteld aan buitenlucht en de zon. Een nabehandeling binnen 5 jaar kost 50% van het standaardtarief.
 • Een touch-up van permanente make-up binnen 12-24 maanden kost 50% van het standaardtarief en bestaat uit 1 behandeling. (indien door ons gezet, anders is de prijs in overleg)
 • Een nieuwe pmu behandeling van wenkbrauwen en eyeliner bestaat altijd uit 2 behandelingen.
 • Een nieuwe pmu behandeling full lips bestaat uit drie behandelingen.
 • De eerste behandeling kost iets meer tijd, omdat eerst samen de gezondheidsverklaring wordt ingevuld. Daarna wordt in overleg met u de kleur bepaald en voorgetekend voordat met het echte pigmenteren begonnen kan worden.
 • Na 4 á 6 weken komt u terug en wordt er controleert hoe de PMU is blijven zitten. Waar nodig wordt er nog gecorrigeerd. Dit zit allemaal bij de prijs inbegrepen.
 • Mocht er nog een extra nabehandeling nodig zijn dan wordt hiervoor €40,- berekend.
 • De nabehandelingsinstructies krijgt u mee naar huis.

Het behandelen van de wenkbrauwen kan op 3 manieren gebeuren, afhankelijk van het huidtype en de huidconditie
1e Hairstrokes, hierbij worden er haartjes getekend met pigment zodat een zo natuurlijk mogelijk resultaat wordt verkregen
2e Schaduw, hierbij wordt er een schaduw op de huid gepigmenteerd, zodat het lijkt of het met wenkbrauwpoeder is gedaan
3e Combi van 1 en 2, hierbij worden er haartjes en schaduw gemaakt

Een wenkbrauwbehandeling bestaat altijd uit 2 behandelingen. De 2e behandeling vind 4-6 weken na de eerste behandeling plaats. De gebruikte techniek wordt in overleg met de specialiste bepaald, dit hangt namelijk af van uw huidtype en huidconditie.


Wat is een beauty-spot?

Een schoonheidsvlekje boven de bovenlip is een van de zeven schoonheden. Wanneer “moeder natuur” U dit niet heeft meegegeven, kan Permanent Make-up uitkomst bieden. Een Beauty-spot kan een aanvulling zijn op de natuurlijke karaktertrekken, en kan een speels effect geven. U kunt zelf de plek aanwijzen waar u de Beauty-spot wenst te hebben, maar er bestaan uitzonderingen.

Een Beauty-spot wordt nooit aangebracht op de plek waar al een vlekje of moedervlek zit, tenzij u toestemming heeft van uw arts of dermatoloog en kunt aantonen dat het vlekje een risicoloos stukje weefsel is.

Wat is Infralash eyeliner? Dit is een dun lijntje tussen uw wimperhaartjes, welke niet vergelijkbaar is met een ‘normale’ eyeliner boven de wimpers. Door deze methode lijken de wimpers voller en geeft het een zeer natuurlijk effect tussen de wimperhaartjes

Wat is een “daily” eyeliner? Dit is een vollere eyeliner die meer opvalt en is zeer geschikt voor degenen die elke dag een lijntje tekenen

Wat is een special eyeliner? Dit is een extra brede eyeliner of een eyeliner met een wing

 


Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

Bij permanente make-up wordt door middel van een ultradunne naald die razendsnel op en neer gaat, een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof in de huid gebracht. Om permanente make-up nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur een eerste vereiste.

Betrouwbare apparatuur
Uw specialiste werkt met de computergestuurde Derma Medical 3, een pigmentatie apparaat waarin de laatste technische noviteiten en innovaties op het gebied van permanente make-up zijn verwerkt.


De mogelijkheden van permanente make-up bij Salon Johanna

Wenkbrauwen Hairstrokes of schaduw, of een combi van beiden
Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanente make-up volledig gecorrigeerd zodat een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn ontstaat zoals alleen visagisten dat kunnen maken. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen eveneens met permanente make-up worden gecamoufleerd. Heeft u vroeger te veel geëpileerd en nu bijna geen wenkbrauwen meer, met permanente make-up wordt uw gezicht weer compleet.

Ogen
Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met permanente make-up kan met behulp van verschillende kleurstellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij de eyeliners wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd of op het ooglid. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht tot het totale aangezicht. Altijd mooie ogen, zonder zich zorgen te hoeven maken over uitgelopen make-up.

Lippen

De meeste vrouwen die voor een lipliner komen, willen eigenlijk een mooie mond. Vaak is de bovenlip te klein, is de contour van de cupidoboog nagenoeg verdwenen of is de mond scheef. Een gewone lipliner zou de imperfectie alleen maar accentueren. De Candy lipstechniek biedt u de mogelijkheid om een heel nieuwe, natuurlijke mond te creëren. Desgewenst kan de lipliner ‘onzichtbaar’ vergroot of gecorrigeerd worden.
De Candy lipstechniek geeft wat de cliënt eigenlijk vraagt: een mooie, natuurlijke mond.
Deze techniek is dé oplossing voor veel lip problemen.

Ambulante salons

Naast de behandelingen in onze eigen praktijk is Danique ook werkzaam als ambulante PMU-specialiste bij instituut Helmir in Schaik.

Voor een afspraak op zaterdag in Schaik (Brabant) kunt u contact opnemen met:
Instituut Helmir
Molenaarstraat 63
5374 GX Schaijk
0486 – 46 4264
06-23530490
info@helmir.nl
www.helmir.nl 

Uiteraard is ook instituut Helmir in het bezit van een GGD registratie voor PMU


De meest gestelde vragen

Doet het pijn?
Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Tijdens de intake krijgt u een formulier mee waarop instructies staan welke verdovingscreme u bij de apotheek kunt kopen zonder recept.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
Over het algemeen blijft permanente make-up altijd op de achtergrond aanwezig. De intensiteit van uw permanente make-up zal in de loop der jaren wel vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon. Dit heeft ondermeer te maken met de natuurlijke cel vernieuwing, het afweersysteem en invloed van Uv-licht. Uw specialiste kan u hierover uitleg geven.

Als ik het niet mooi vindt, wat dan?
Voordat gepigmenteerd wordt, wordt eerst voorgetekend. Dan zoekt u samen met uw specialiste de juiste kleur uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met pigmenteren.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?
Nee. Uw specialiste heeft de keuze uit meer dan 80 kleuren voor alle soorten huidtypen. Omdat uw specialiste een speciale opleiding heeft gevolgd over kleurenleer, kan zij u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?
Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

Kan ik direct binnenlopen voor een behandeling?
Alvorens uw specialiste met een permanente make-up behandeling begint vindt er altijd eerst een voorgesprek met u plaats. Tijdens dit gesprek bespreekt u samen met uw specialiste uw wensen en hoe permanente make-up hierin kan voorzien. U kunt zelf aangeven wat uw wensen zijn omtrent permanente make-up contouren. Uiteraard wordt door uw specialiste een verantwoord advies gegeven hoe het beste en mooiste resultaat met permanente make-up kan worden verkregen.

Hoe lang duurt een behandeling?
Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1 tot 1½ uur.

Is er speciale nazorg na de behandeling?
In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Teneinde ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn heeft uw specialiste een overzicht voor u samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Uw specialiste neemt voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met u door en geeft u uitleg hierover.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?
Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke cel vernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

Is permanente make-up veilig?
Ja. Wij werken uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?
Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

Kan met permanente make-up een ‘tijdelijke’ tattoo gezet worden?
Tijdelijke tatoeages bestaan niet. Permanente make-up pigmenten vervagen onder andere doordat deze minder diep in de huid gezet worden. Als ze vervaagd zijn vallen ze niet meer op tussen wimperhaartjes of langs de lip rand. Echter totaal verdwijnen gebeurt niet. Bij een zogenaamde ‘tijdelijke’ tattoo vervaagt het pigment ook, maar verdwijnt niet in het geheel, dus blijft een wazige vlek over.

Ik onderga binnenkort chemo, kan ik pmu laten zetten?
Het is heel goed mogelijk om minimaal 5 dagen voordat de chemo begint bijvoorbeeld uw wenkbrauwhaartjes alvast te laten pigmenteren. zodra uw eigen haartjes uitvallen door de chemo houdt u in elk geval zichtbare wenkbrauwen over, wat het zelfvertrouwen ten goede komt.
NB: Bij salon Johanna hebben we de specialisatie camouflage, waardoor deze behandeling hoogstwaarschijnlijk wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Enkele aspecten waarmee u rekening moet houden voor de behandeling
Er zijn een paar aspecten waarmee u rekening dient te houden als u permanente make-up wilt laten aanbrengen bij uw specialiste.

  Kleurintensiteit: Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Houdt rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. Laat permanente make-up niet vlak voor een belangrijk feest of andere gelegenheden aanbrengen. Liever ruim vooraf of erna.
  Hygiëne: Om hygiënische redenen mag u gedurende acht dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Houdt dus rekening bij het aanbrengen van permanente make-up met uw vakantieplannen.
  uv-licht: Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor uv-licht. U mag gedurende acht dagen na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank. Ook hier geldt dat u rekening moet houden met uw vakantieplannen.
  De eerste dagen na de behandeling: Direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag u niet zelf verwijderen, maar deze moeten uit zichzelf loslaten. In dit verband is het dan ook af te raden om in de eerste dagen na het aanbrengen van permanente make-up uw ogen op te maken.


logo-ggd-utrecht
GGD Goedkeuring:

Salon Johanna werkt volgens de GGD opgestelde hygiënevoorschriften. Conform de eisen van de strenge landelijke Hygiëne, Arbeidsomstandigheden en Milieucode wordt bij elke klant nieuwe steriele naalden gebruikt, welke na elke behandeling vernietigd worden. Mede hierdoor kunt u ervan verzekerd zijn dat permanente make-up bij uw permanente make-up specialiste volledig veilig is.

Wij zijn het bezit van alle benodigde vergunningen van de GGD Utrecht, die na inspectie zijn afgegeven. Zowel voor het pigmenteren van permanente make-up met een naaldmodule  d.m.v. de machine, als met een speciaal hiervoor bestemd mesje.

Check of de salon van jou keuze staat geregistreerd bij de landelijke website van de GGD via www.veiligpmu.nl 

Behandeling wordt afgeraden bij:
– Zwangerschap
– Diabetes
– Hemofilie
– Hepatitis
– AIDS
– Huidkanker
– Eczeem (op of rond het te behandelen gebied)
– Wondjes (op of rond het te behandelen gebied)
– Bloedverdunners
– Koortslip (actief of in de afgelopen twee weken)

Voor de behandeling:
– Geen alcohol
– Geen wimper serum (6 weken voor en na pmu)
– Geen bloedverdunners (in overleg met arts)
– Geen pijnstillers (paracetamol mag)


Permanente Make Up corrigeren

Soms komen we klanten tegen waarbij een correctie moet worden uitgevoerd, omdat we niet met de oude pmu kunnen werken, of erover heen kunnen werken. Vroeger (±20 jaar geleden) werd er met hele andere pigmenten gewerkt dan tegenwoordig het geval is. Ook zijn de pigmenteertechnieken, en machines sterk veranderd.

Wanneer dient een correctie/verwijdering te worden toegepast? – Wanneer de “oude” pmu te paars/rood is geworden – Wanneer de “oude” pmu te blauw is geworden – Wanneer de “oude” pmu te grijs is geworden

Correctie kan op twee verschillende manieren worden uitgevoerd.

1e methode: laser verwijdering, we verwijzen u hiervoor door naar een huidtherapeute of collega-specialiste met bevoegdheid tot het uitvoeren van laserbehandelingen.

Er zijn gemiddeld 2-4 behandelingen nodig met 6-8 weken tussenpose voordat er nieuwe pmu geplaatst kan worden

Tarieven liggen gemiddeld op €75- per behandeling

Nadeel laser: soms is het wenselijk, of beter om de wenkbrauwharen voor de laserbehandeling af te scheren. Dit bepaald de behandelaar n.a.v. uw haarkleur en haardichtheid.
_____________________________________________________________________________
2e methode: LI lift behandeling. Bij deze behandeling wordt er een speciale vloeistof in de huid gebracht op de plaats waar het pigment moet verdwijnen of oplichten. Dit gebeurt met dezelfde machine als waarmee pmu wordt gezet.

Er zijn gemiddeld 2-6 behandelingen nodig met 6-8 weken tussenpose afhankelijk van de diepte van het gezette pigment en de kwaliteit hiervan, voordat eer nieuwe pmu geplaatst kan worden.

De non-toxische, niet zure oplichtende oplossing zorgt ervoor dat de pigmenten los gaan laten. Vervolgens zal er een korst ontstaan en wordt de inkt in de huid naar boven getrokken en valt het samen met de korst van de huid af. Er zitten geen stoffen in LI lift solution die de huideigen melanine kunnen aantasten.

Tarieven liggen gemiddeld op €55.- per behandeling

Het corrigeren van “oude” permanente make-up heeft tijd nodig, een compleet traject duurt gemiddeld tussen de  24 en 52 weken. Hierbij inbegrepen het verwijderen van de oude pmu, en het plaatsen van nieuwe pmu.


We zullen voor de behandeling een intakegesprek met u houden waarin er een toestemmingsverklaring en gezondheidsverklaring ondertekend dient te worden, en waarbij er foto’s worden gemaakt. Onderstaande formulieren kunt u open klikken en desgewenst uitprinten.

DOWNLOADS
Intakeformulier
Toestemmingsverklaring
Risicoformulier
Informatie pmu
Verdoving

 

ReserverenPrijslijst

Fotoalbum PMU
 
 
Goldflower | Salon Johanna – Schoonheidssalon Utrecht
Plantobell | Salon Johanna – Schoonheidssalon Utrecht
Anbos | Salon Johanna – Schoonheidssalon Utrecht
Chi | Salon Johanna – Schoonheidssalon Utrecht
Emani | Salon Johanna – Schoonheidssalon Utrecht
 

Copyright Salon Johanna – Schoonheidssalon Utrecht - Alle rechten voorbehouden