permanente-makeup-hans

Klik hier voor het pmu fotoalbum

 

Johanna heeft haar opleiding tot pmu specialiste gevolgd en afgerond bij Art off Beauty in Zwolle. Ze voert twee pmu technieken uit 

 • Powderbrows
 • Eyeliner – infralash & daily

  Tarieven permanente make-up incl. 1 nabehandeling 
  (binnen 8 weken)
  Na 8 weken vervalt het recht op de gratis nabehandeling, plan uw afspraken dus zorgvuldig.


  €275 Wenkbrauwen
  €140 Eyeliner Boven type “infralash”
  €100 Eyeliner Onder type “infraslash”
  €200 Eyeliner Boven en onder type “infralash”
  €175 Eyeliner Boven type “daily”
  €135 Eyeliner Onder type ”daily”
  €250 Eyeliner Boven en onder type “daily”
  €  40 Elke extra behandeling na het zetten van nieuwe pmu

 • Touch up/opfrissen pmu (door ons gezet) en binnen 14 maanden = 50% van het reguliere huidige tarief en bestaande uit 1 behandeling

  PMU behandelingen worden uitsluitend ingepland op dinsdag, hier kunnen we niet van afwijken.  Op alle overige dagen worden er wisselende salonbehandelingen uitgevoerd.

 


Wake up with Permanent Make-Up
Permanent Make-up is dé manier om er perfect uit te zien. In zwembad of sauna, huilen of lachen, Permanent Make-up blijft perfect onder alle omstandigheden. Met een flinterdunne naald wordt een speciaal, veilig pigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft, wordt Permanent Make-up langzaam lichter. Afhankelijk van de toegepaste techniek blijft de pigmentatie een tot drie jaar mooi. Wij streven ernaar om een zo natuurlijk ogende permanente make-up te plaatsen.

Voor wie biedt permanente make-up de oplossing?

 • Voor mensen die weinig of geen wenkbrauwen (meer) hebben
 • Voor mensen die moeite hebben met het aanbrengen van make-up
 • Voor mensen die een allergie voor make-up hebben
 • Voor mensen die er altijd verzorgd uit willen zien
 • Voor mensen die veel zwemmen, sporten of de sauna bezoeken
 • Voor mensen met alopecia (vergoeding mogelijk vanuit aanvullende verzekering)

Wat is een Infralash eyeliner? Dit is een dun lijntje tussen uw wimperhaartjes, welke niet vergelijkbaar is met een ‘normale’ eyeliner boven de wimpers. Door deze methode lijken de wimpers voller en geeft het een zeer natuurlijk effect tussen de wimperhaartjes

Wat is een “daily” eyeliner? Dit is een vollere eyeliner die meer opvalt en is zeer geschikt voor degenen die elke dag een lijntje tekenen

Wat is een powderbrow? Dit is een wenkbrauw die eruit ziet alsof deze met wenkbrauwpoeder is bijgewerkt


De meest gestelde vragen

Doet het pijn?
Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Tijdens de intake krijgt u een formulier mee waarop instructies staan welke verdovingscreme u bij de apotheek kunt kopen zonder recept.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
Over het algemeen blijft permanente make-up altijd op de achtergrond aanwezig. De intensiteit van uw permanente make-up zal in de loop der jaren wel vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon. Dit heeft ondermeer te maken met de natuurlijke cel vernieuwing, het afweersysteem en invloed van Uv-licht.

Als ik het niet mooi vindt, wat dan?
Voordat gepigmenteerd wordt, wordt eerst voorgetekend. Dan zoekt u samen met uw specialiste de juiste kleur uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met pigmenteren.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?
Nee. Uw specialiste heeft de keuze uit meer dan 80 kleuren voor alle soorten huidtypen. Omdat uw specialiste een speciale opleiding heeft gevolgd over kleurenleer, kan zij u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?
Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

Kan ik direct binnenlopen voor een behandeling?
Nee, er wordt uitsluitend behandeld op afspraak.

Hoe lang duurt een behandeling?
Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1 tot 2½ uur.

Is er speciale nazorg na de behandeling?
In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Teneinde ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn heeft uw specialiste een overzicht voor u samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Uw specialiste neemt voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met u door en geeft u uitleg hierover.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?
Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke cel vernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

Is permanente make-up veilig?
Ja. Wij werken uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?
Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

Kan met permanente make-up een ‘tijdelijke’ tattoo gezet worden?
Tijdelijke tatoeages bestaan niet. Permanente make-up pigmenten vervagen onder andere doordat deze minder diep in de huid gezet worden. Als ze vervaagd zijn vallen ze niet meer op tussen wimperhaartjes of langs de lip rand. Echter totaal verdwijnen gebeurt niet. Bij een zogenaamde ‘tijdelijke’ tattoo vervaagt het pigment ook, maar verdwijnt niet in het geheel, dus blijft een wazige vlek over.

Enkele aspecten waarmee u rekening moet houden voor de behandeling
Er zijn een paar aspecten waarmee u rekening dient te houden als u permanente make-up wilt laten aanbrengen bij uw specialiste.

  Kleurintensiteit: Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Houdt rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. Laat permanente make-up niet vlak voor een belangrijk feest of andere gelegenheden aanbrengen. Liever ruim vooraf of erna.
  Hygiëne: Om hygiënische redenen mag u gedurende acht dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Houdt dus rekening bij het aanbrengen van permanente make-up met uw vakantieplannen.
  uv-licht: Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor uv-licht. U mag gedurende acht dagen na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank. Ook hier geldt dat u rekening moet houden met uw vakantieplannen.
  De eerste dagen na de behandeling: Direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag u niet zelf verwijderen, maar deze moeten uit zichzelf loslaten. In dit verband is het dan ook af te raden om in de eerste dagen na het aanbrengen van permanente make-up uw ogen op te maken.
– Gebruik zes weken voor het plaatsen van pmu eyeliner geen wimperserum. Het pigment zal door het wimperserum namelijk niet of nauwelijks blijven zitten in de huid.
– Verwijder wimperextensions 3 weken voor het plaatsen van pmu eyeliner. Het pigment zal door de chemische samenstelling van de wimperlijm namelijk niet of nauwelijks blijven zitten in de huid.GGD Goedkeuring:

Salon Johanna werkt volgens de GGD opgestelde hygiënevoorschriften. Conform de eisen van de strenge landelijke Hygiëne, Arbeidsomstandigheden en Milieucode wordt bij elke klant nieuwe steriele naalden gebruikt, welke na elke behandeling vernietigd worden. Mede hierdoor kunt u ervan verzekerd zijn dat permanente make-up bij uw permanente make-up specialiste volledig veilig is.

Wij zijn het bezit van alle benodigde vergunningen van de GGD Utrecht, die na inspectie zijn afgegeven. Zowel voor het pigmenteren van permanente make-up met een naaldmodule  d.m.v. de machine, als met een speciaal hiervoor bestemd mesje.

Check of de salon van jou keuze staat geregistreerd bij de landelijke website van de GGD via www.veiligpmu.nl 

Behandeling wordt afgeraden bij:
– Zwangerschap
– Diabetes (in overleg met arts)
– Hemofilie
– Hepatitis
– AIDS
– Huidkanker
– Eczeem (op of rond het te behandelen gebied)
– Wondjes (op of rond het te behandelen gebied)
– Bloedverdunners (in overleg met arts)
– Koortslip (actief of in de afgelopen twee weken)

Voor de behandeling:
– Geen alcohol
– Geen wimper serum (6 weken voor en na pmu)
– Geen bloedverdunners (in overleg met arts)
– Geen pijnstillers (paracetamol mag)


Permanente Make Up corrigeren

Soms komen we klanten tegen waarbij een correctie moet worden uitgevoerd, omdat we niet met de oude pmu kunnen werken, of erover heen kunnen werken. Vroeger (±20 jaar geleden) werd er met hele andere pigmenten gewerkt dan tegenwoordig het geval is. Ook zijn de pigmenteertechnieken, en machines sterk veranderd.

Wanneer dient een correctie/verwijdering te worden toegepast? – Wanneer de “oude” pmu te paars/rood is geworden – Wanneer de “oude” pmu te blauw is geworden – Wanneer de “oude” pmu te grijs/blauw is geworden

Correctie kan op twee verschillende manieren worden uitgevoerd.

1e methode: laser verwijdering, we verwijzen u hiervoor door naar een huidtherapeute of collega-specialiste met bevoegdheid tot het uitvoeren van laserbehandelingen.

Er zijn gemiddeld 2-4 behandelingen nodig met 6-8 weken tussenpose voordat er nieuwe pmu geplaatst kan worden

Tarieven liggen gemiddeld op €75- per behandeling

Nadeel laser: soms is het wenselijk, of beter om de wenkbrauwharen voor de laserbehandeling af te scheren. Dit bepaald de behandelaar n.a.v. uw haarkleur en haardichtheid.
_____________________________________________________________________________
2e methode: LI lift behandeling. Bij deze behandeling wordt er een speciale vloeistof in de huid gebracht op de plaats waar het pigment moet verdwijnen of oplichten. Dit gebeurt met dezelfde machine als waarmee pmu wordt gezet.

Er zijn gemiddeld 2-6 behandelingen nodig met 6-8 weken tussenpose afhankelijk van de diepte van het gezette pigment en de kwaliteit hiervan, voordat eer nieuwe pmu geplaatst kan worden.

De non-toxische, niet zure oplichtende oplossing zorgt ervoor dat de pigmenten los gaan laten. Vervolgens zal er een korst ontstaan en wordt de inkt in de huid naar boven getrokken en valt het samen met de korst van de huid af. Er zitten geen stoffen in LI lift solution die de huideigen melanine kunnen aantasten.

Tarieven liggen gemiddeld op €55.- per behandeling

Het corrigeren van “oude” permanente make-up heeft tijd nodig, een compleet traject duurt gemiddeld tussen de  24 en 52 weken. Hierbij inbegrepen het verwijderen van de oude pmu, en het plaatsen van nieuwe pmu.


We zullen voor de behandeling een intakegesprek met u houden waarin er een toestemmingsverklaring en gezondheidsverklaring ondertekend dient te worden, en waarbij er foto’s worden gemaakt. Onderstaande formulieren kunt u open klikken en desgewenst uitprinten.

 

DOWNLOADS
Intakeformulier
Toestemmingsverklaring
Risicoformulier
Informatie pmu
Verdoving

 

Reserveren Prijslijst

medex-logo-wit
goldflowe
plantobell-2
anbos
emani
cjo-2