huidoneffenheden-groot

Diathermie – electrocoagulatie

Met behulp van de diathermie methode kunnen veel onschuldige cosmetische huidproblemen worden verholpen die storend zijn voor een klant.

Diathermie wordt toegepast bij de verwijdering en/of vermindering van oa:

Bloedblaasjes / aniomen
Spinnetjes / Spidernaevus / sterangioom
Steelwratjes / Fibromen
Ouderdomswratten / verrucae senilis / verrucae seborrhoica

De hoogfrequente wisselstroom van de diathermie methode veroorzaakt in het lichaam warmte, die zich aan de punt van een ongeïsoleerd klein gouden naaldje samenbalt. Hierdoor kunnen bepaalde onderdelen in of op de huid verschrompelen en verdwijnen.

Meestal kan volstaan worden met een enkele behandeling, echter is het soms nodig om meerdere behandelingen te ondergaan met ongeveer 10 dagen tussen pose.

Couperose is een veel voorkomend probleem dat zich meestal laat zien op de wangen en de neus. Voornamelijk mensen met een dunne huid en blonde mensen hebben er last van. Op het voorhoofd en de kin komt het niet zo vaak voor. Het ziet er vaak uit als diffuse roodheid maar als je dichtbij kijkt zie je dat deze roodheid wordt veroorzaakt door kleine bloedvaten aan de oppervlakte van de huid. Deze bloedvaten zijn verwijd en vormen een soort netwerk. Dit worden ook wel teleangiëctasieën genoemd. Deze bloedvaatjes voeden de huid en zijn normaal niet te zien. Bij couperose zijn ze voortdurend verwijd en kunnen ze niet meer vernauwen. Daarom worden ze zichtbaar.

Rondom de bloedvaatjes zien we vaak, maar niet altijd, diffuse rode plekken. Het komt zowel bij vrouwen als bij mannen voor. De meeste couperose blijft gewoon couperose. Soms kan de couperose overgaan in acne rosacea. Couperose is een goedaardige aandoening die in de loop van de jaren zich meestal uitbreidt. Daarom is het aan te raden het probleem zo vroeg mogelijk te behandelen en stimulerende factoren te vermijden.

Bloedblaasjes zien we voornamelijk op de romp en komen veelvuldig voor. Vaak bij vrouwen in de loop van de jaren of tijdens zwangerschap. Het zijn volkomen onschuldige maar onesthetisch kleine ronde vlekjes die soms iets verheven zijn.

Spidernaevus hebben verschillende tele’s maar met in het midden een centrum waaruit ze ontstaan. Ze ontstaan ook vaak tijdens zwangerschap en op couperose huiden.

Fibromen worden ook wel steelwratjes genoemd. Het zijn kleine bindweefselgezwelletjes. Ze komen heel vaak voor in de nek, onder de oksels, de borsten en in de liezen. Het is een onschuldige aandoening die eenvoudig kan worden behandeld. Sommige mensen zijn er erg gevoelig voor en moeten regelmatig een behandeling ondergaan om alle nieuwe fibromen weer te laten verwijderen.

Ouderdomswratten ook wel verrucae senilis of verrucae seborrhoica genoemd. Dit zijn meestal ruw aanvoelende, vrij vlakke afwijkingen met een wratachtig, vettig oppervlak. Vaak zijn ze wat donkerder (geelbruin) gekleurd, soms bruinzwart waardoor ze soms moeilijk te onderscheiden zijn van bijvoorbeeld een maligne (kwaadaardig) melanoom. Meestal is de omvang kleiner dan één centimeter. Je ziet ze voornamelijk bij oudere mensen (senilis=van ouderdom) op romp en gelaat.

De behandeling kan, afhankelijk van de persoon, enigszins onaangenaam zijn maar wordt niet echt als pijnlijk ervaren. Indien het noodzakelijk is dan kan een half uur voor de behandeling een verdovende crème worden aangebracht.

Huid oneffenheden verwijderen met de diathermie methode is voor iedereen geschikt.  Zwangeren worden uit voorzorg niet behandeld.

Tarieven
€ 35.00 kleine locaties tot 15 minuten
€ 20.- Tijdens een gezichtsbehandeling

 

Reserveren Prijslijst

medex-logo-wit
goldflowe
plantobell-2
anbos
emani
cjo-2