bindweefsel-groot

Hoe werkt een bindweefsel massage?

De behandeling begint, na de anamnese, met een onderzoek van de rug. Dit onderzoek wordt zittend op de rand van de massagetafel uitgevoerd. Het bindweefsel op de rug wordt in plooien getild of geduwd, de tonus van de huid wordt gevoeld, verkleuringen en probleemzones worden bekeken.

Daarna neemt u op de buik plaats op de massagetafel. Met de massagegrepen wordt de doorbloeding van het bindweefsel geactiveerd en de kwaliteit van het weefsel verbeterd. Verklevingen worden zo losgemaakt. De technieken die worden gebruikt bij een bindweefsel massage variëren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. Door deze massagegrepen wordt de huid en het onderliggende bindweefsel gestimuleert. Hierdoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert het onderliggend bindweefsel waardoor de zogenaamde bindweefsel verklevingen minder worden. Doordat ook de zenuwuiteinden omringt worden door bindweefsel krijgen ook deze een prikkel door de massage. Deze prikkel heeft niet alleen resultaat op de zenuw zelf maar werkt ook door op andere delen van het lichaam. Een bindweefsel massage is van invloed op het autonome deel van het zenuwstelsel, dit stelsel verzorgt de regeling van orgaanfuncties zoals de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling.

Een bindweefsel massage wordt toegepast, het woord zegt het al, op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zicht tussen de spieren en de huid. Door de werking op het bindweefsel en de reflexzones op de rug valt deze massage onder de reflexzone massage. Bij een reflexzone massage wordt er vanuit gegaan dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met organen, klieren en andere lichaamsdelen. Door het stimuleren van deze zones wordt het corresponderende orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

Omdat een bindweefsel massage vaak als een minder prettige behandeling wordt ervaren zullen we de laatste minuten een heerlijk ontspannende massage geven.

Tarief bindweefsel rugmassage €30.- per 25 minuten

Reserveren Prijslijst

medex-logo-wit
goldflowe
plantobell-2
anbos
emani
cjo-2